Sosyal Medya

Döviz

Enflasyon riski ABD getiri eğrisini düzleştiriyor

Hazine verim eğrisi pazartesi günü, artan enerji fiyatlarının enflasyon korkularını körüklemesiyle ve Fed’in gelecek yıl politika oranlarını yükseltmek zorunda kalacağına…

Enflasyon riski ABD getiri eğrisini düzleştiriyor

Hazine verim eğrisi pazartesi günü, artan enerji fiyatlarının enflasyon korkularını körüklemesiyle ve Fed’in gelecek yıl politika oranlarını yükseltmek zorunda kalacağına dair artan beklentilerle sert bir şekilde düzleşmekte.

5- ve 30 yıllık verimler arasındaki fark 84,5 baz puana kadar daralırken potansiyel olarak büyüme yavaşlaması sinyali verdiğine dair endişeleri artırdı. Mevcut seviye salgın korkularının küresel ekonomiyi neredeyse kapanmaya getirdiği Nisan 2020’den bu yana en düşük yerde. Beş yıllık getiriler %1,15 civarına çıkarken, 30 yıllık tahvil getirisi saat 10:12’de %2,03’te.

Şubat ayında eğrinin bu dilimi 7 yılın üzerinde 167 baz puana ulaşmış ve traderların merkez bankası politika faiz artışı beklentilerini kademeli olarak Haziran ayına taşımalarıyla gerilemişti.  Para piyasası yatırımcıları Fed’in Haziran ayı gibi faizleri kaldırması için elli-elli şans görüyorlar ve gelecek yılın sonuna kadar fon oranında iki tam çeyrek puanlık artış fiyatlamaları var.

Charles Schwab &co.’nun baş sabit getirili stratejisti Kathy Jones “Piyasa enflasyon oranını alıp oldukça hızlı bir şekilde geleceğe tahminde bulunmakta, Fed’in hikayeyi burada yeniden anlatması gerektiğini düşünüyorum.” dedi. “2022’nin ikinci yarısında hem yurtiçinde hem de küresel olarak yavaş bir büyüme ve enflasyon baskılarında bir miktar gevşeme olması muhtemel. Bu yüzdenFed’in anlatıyı yeniden ayarlaması gerektiğini düşünüyorum.”

Tüketici fiyat endeksi geçen ay yıllık %5,4’lük bir hızla yükselerek 2008’den bu yana en yüksek seviyeye geldi.

Jones, Fed’in gelecek yıl bir kez faizleri artırma olasılığını gördüğünü, ancak 2022’de politika faizi sıkılaştırmasının 50 baz puanlık piyasa fiyatlamasının “biraz agresif” olduğunu düşündüğünü söyledi.

Bloomberg

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler