Sosyal Medya

Ekonomi

EBRD Türkiye’ye 500 milyon Euroluk iklim finansmanı sağlayacak

Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) Türkiye’ye 500 milyon Avro’nun üzerinde kaynak sağlayacak “Yeşil Ekonomi Finansman Programı” projesini onayladı...

EBRD Türkiye’ye 500 milyon Euroluk iklim finansmanı sağlayacak

Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) Türkiye’ye 500 milyon Avro’nun üzerinde kaynak sağlayacak “Yeşil Ekonomi Finansman Programı” projesini onayladı.

Banka tarafından yapılan açıklamada program için EBRD’nin 500 milyon Avro’ya kadar, Temiz Teknoloji Fonu’nun da 20 milyon Avro kaynak sağlayacağı belirtildi.

Ticari, kamu ve konut sektörlerinin kaynak ile enerji verimliliği, yenilenebilir enerji ve iklim direnci önlemleri de dahil olmak üzere yeşil ekonomi yatırımlarını desteklemek için sağlanacak finansman Türkiye’deki 10 civarındaki ortak banka ve/veya finansal kiralama şirketleri aracılığı ile kullandırılacak.

Bankanın açıklamasında program ile Türkiye’de ilk defa ortak finans kuruluşlarının kredi verme strateji, süreç ve uygulamalarına kurumsal iklim yönetişiminin yer almasının ayrıca çevresel açıdan sürdürülebilir, düşük karbonlu ve iklime dayanıklı bir ekonomiye geçişi ilerletecek iklim uyumu yatırımlarının teşvik edileceğinin altı da çizildi.

Üreticiler de yararlanabilecek

Bununla birlikte sağlanacak fonlardan yalnızca yatırımcılar değil “Türkiye için Yeşil Teknoloji Seçimi” kapsamında yer alan ekipman üreticileri de faydalanabilecek.

Kaynak sağlanacak projeler için EBRD’nin Türkiye’deki Yeşil Ekonomi Dönüşümü yaklaşımına tamamen uyum göstermesi şartı bulunuyor.

Çin güneş enerjisi sektörüne sınırlama uygulanacak

Ayrıca kaynak zorla çalıştırma iddialarıyla açık bağlantıları olan üreticiler tarafından üretilen güneş enerjisi teknolojilerinin finansmanı için kullanılamayacak.

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler