Sosyal Medya

Döviz

Dolar haftaya rekorla başladı

Dolar/TL yeni haftanın ilk işlemlerinde rekor tazeledi. Hafta sonu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, faiz indirimleri konusunda “Benden başka bir şey…

Dolar haftaya rekorla başladı

Dolar/TL yeni haftanın ilk işlemlerinde rekor tazeledi. Hafta sonu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, faiz indirimleri konusunda “Benden başka bir şey beklemeyin” açıklaması yapmıştı.

Dolar/TL kuru yeni haftaya rekorla başladı. Dolar/TL, cuma günkü kapanışına göre yüzde 6’nın üzerinde artışla 17,50 seviyesini aşarken euro/TL de benzer şekilde yüzde 7’e yakın artışla 19,80’ler düzeyinde. (Saat 08:40 itibariyle)

Geçen hafta Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın (TCMB) 100 baz puanlık faiz indiriminin ardından kurda yukarı yönlü bir hareket izlenmiş ve 17.14 ile rekor seviye kaydedilmişti. Rekor seviyenin ardından TCMB’nin beşinci müdahalesi gerçekleşmiş ve kur haftayı 16.40 seviyelerinden kapatmıştı.

TÜSİAD’ın son ekonomik gelişmelere ilişkin yaptığı yazılı açıklamaya tepki gösteren Cumhurbaşkanı Erdoğan, “TÜSİAD ve yavruları sizin tek göreviniz var, yatırım, istihdam ve büyüme. Kalkıp da hükümete saldırmanın yollarını aramayın bizimle mücadele edemezsiniz. Sizin cinsinizi de cibilliyetinizi de iyi biliyoruz. Sizin derdiniz başka. Siz acaba bu hükümeti nasıl çökertiriz de sömüreceğimiz bir hükümeti nasıl iş başına getiririz diye düşünüyorsunuz” ifadelerine yer verdi. Düşük faiz politikasını yineleyen “Erdoğan, Neymiş efendim, faizleri düşürüyormuşuz? Benden başka bir şey beklemeyin” dedi.

 

patronlardunyasi.com

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler