Sosyal Medya

Ekonomi

COVID-19 aşılama planı yeniden

Sağlık Bakanı Koca, koronavirüs vakaları ve aşıları hakkında açıklamalarda bulunarak Haziran ayı sonuna kadar 30 milyon doz BioNTech aşısının geleceğini…

COVID-19 aşılama planı yeniden

Sağlık Bakanı Koca, koronavirüs vakaları ve aşıları hakkında açıklamalarda bulunarak Haziran ayı sonuna kadar 30 milyon doz BioNTech aşısının geleceğini duyurdu. Koca ayrıca , Sinovac aşısının tedarikinde olumlu gelişmeler yaşandığını, yakında planlanan şekilde sevkiyatın gerçekleşeceğini açıkladı. Sputnik V aşısının ise 6 ay içinde 50 milyon doz geleceğini ve ilk sevkiyatın bu ay başlayacağını belirtti.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Bölge Değerlendirme Toplantısı için geldiği kentte Edirne Valisi Ekrem Canalp’i ziyaret ettikten sonra gazetecilerin yeni tip koronavirüs (Kovid-19) vakaları ve aşıları hakkındaki  sorularını yanıtladı. Daha önce aşı tedarikinde önümüzdeki iki ay sıkıntı yaşanacağını dile getiren Koca, “Yeni sözleşmelerimiz ve aşı tedariki konusundaki iyileşmelerle mevcut kapasitemizi harekete geçirip daha hızlı bir programı yürüteceğiz” dedi.

Sinovac aşısının tedarikinde olumlu gelişmeler yaşandığını yakında sevkiyatın planlanan şekilde gerçekleşeceğini duyuran Koca, BioNTech aşısının Haziran ayının sonuna kadar 30 milyon doz şeklinde teslim edileceğini söyledi ve toplamda aşının 90 milyon olacağını belirtti.

Rus aşısı Sputnik V için de bilgilendirmede bulunan Koca, aşının 6 ay içinde 50 milyon doz geleceğini ifade ederek sevkiyatın bu ay başlamasının beklendiğini duyurdu.

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler