Sosyal Medya

Ekonomi

AMB’den getiri eğrisi müdahalesi: Miktarı değil satın alma hızını artıracak

Avrupa Merkez Bankası, bölgenin ekonomik toparlanmasını tehdit eden yükselen tahvil getirilerini kontrol altına almak amacıyla önümüzdeki aylarda devlet borcu alımını…

AMB’den getiri eğrisi müdahalesi: Miktarı değil satın alma hızını artıracak

Avrupa Merkez Bankası, bölgenin ekonomik toparlanmasını tehdit eden yükselen tahvil getirilerini kontrol altına almak amacıyla önümüzdeki aylarda devlet borcu alımını artırma sözü verdi.

Başkan Christine Lagarde ve meslektaşları Perşembe günü yaptıkları açıklamada, “Yönetim Konseyi, önümüzdeki çeyrekte KEPP kapsamındaki alımların bu yılın ilk aylarına göre önemli ölçüde daha yüksek bir hızda gerçekleştirilmesini bekliyor. Yönetim Konseyi, piyasa koşullarına göre ve finansman koşullarının sıkılaşmasını önlemek amacıyla esnek bir şekilde satın alacaktır” dedi.

Avrupa tahvilleri, İtalya’nın önde gelen kazançlarıyla birlikte yükseldi. Ülkenin borcunun on yıllık getirisi altı baz puan düşerek %0,61’e geriledi.

Politika yapıcılar şimdi önden yüklemeli alımlar için taahhütte bulunurken, yine de 1,85 trilyon euro’luk (2,2 trilyon dolar) pandemi tahvil alım programının genel boyutunu değiştirmeden tuttular. Yetkililer mevduat oranını -% 0,5’te tuttu ve bankalara uzun vadeli kredi sağlamaya devam edeceklerini açıkladı.

Lagarde, 14: 30’da bir basın toplantısı düzenleyecek.

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler