Sosyal Medya

Ekonomi

Abdülkadir Selvi: Nebati, yeni ekonomi politikalarının mimarlarından

İktidara yakın Hürriyet Gazetesi yazarlarından Abdülkadir Selvi bugün köşesinde Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan’ın görevden ayrılma sürecini ele almış.…

Abdülkadir Selvi: Nebati, yeni ekonomi politikalarının mimarlarından

İktidara yakın Hürriyet Gazetesi yazarlarından Abdülkadir Selvi bugün köşesinde Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan’ın görevden ayrılma sürecini ele almış.

Selvi, ekonomi eğitimi almamış yeni Bakan Nebati’nin de düşük faize dayalı yeni ekonomi modelinin mimarları arasında olduğunu vurguladığı yazısında Bakan Nebati hakkında şu şekilde devam etmiş:

“Sonunda yeni ekonomi politikalarını savunan, siyasi birikimi ve bakan yardımcılığı deneyimi olan Nureddin Nebati, Hazine ve Maliye Bakanlığı görevini üstlendi. Böylece ekonomi yönetiminde görüş ayrılığı ortadan kalkmış oldu. Ayrıca bakan yardımcısı olması nedeniyle bir kopukluğa meydan verilmedi. Nebati, 26 Kasım Pazar günü attığı tweet’te bunun sinyalini vermişti. Çünkü o tweet’leri Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bilgisi dahilinde atmıştı. Nebati, faizlerin düşürülmesi konusunda Cumhurbaşkanı Erdoğan’la aynı fikirdeydi. Tweet’inde de, ”2013’ten beri düşük faiz politikamızı her uygulamaya yeltendiğimizde güçlü bir itirazla karşılaştık. Bu sefer bunu uygulamakta kararlıyız” demişti. Bu bir meydan okumaydı. Hakeza Nebati,“Mevcut piyasa koşullarında politika faizinin enflasyonun altında tutulmasında herhangi bir sorun yoktur. Talep enflasyonunu azaltmak için faizlerin arttırılması gerekirken, küresel salgının neden olduğu arz enflasyonunu azaltmak için faizlerin düşürülmesi gerekmektedir” diyerek, yeni ekonomi politikalarının yanında güçlü bir şekilde yer almıştı.

YENİ ANLAYIŞ

Milletvekilliği döneminden bu yana tanıdığım Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, bu topraklar için derdi ve davası olan birisidir. Zor bir dönemde ateşten gömlek giydi. İşinin kolay olduğunu söylemek mümkün değil. Çünkü yeni ekonomi modeliyle aynı zamanda bir zihniyet devrimine imza atmaları gerekiyor. Bunun için öncelikle piyasalara güven veren bir yönetim ortaya koyması gerekiyor. Çünkü ekonominin yarısı güven demektir.

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler