Sosyal Medya

Dünya Ekonomisi

ABD’de haftalık işsizlik maaşı başvuruları pandemiden beri en düşükte

ABD’de haftalık işsizlik maaşı başvuruları geçen hafta düşüşünü sürdürdü ve pandemiden beri en düşük seviyeye indi. ABD Çalışma Bakanlığı’nın verilerine…

ABD’de haftalık işsizlik maaşı başvuruları pandemiden beri en düşükte

ABD’de haftalık işsizlik maaşı başvuruları geçen hafta düşüşünü sürdürdü ve pandemiden beri en düşük seviyeye indi.

ABD Çalışma Bakanlığı’nın verilerine göre başvurular 1 Mayıs’ta sona eren haftada 92 bin düşüşle 498 bine geriledi. Verideki düşüşte destek paketleri ve kısıtlamaların gevşetilmesi etkili.

Bloomberg anketine katılan ekonomistlerin medyan tahmini 538 bindi. En büyük düşüşler New York ve Virginia’da gerçekleşti. Devam eden başvurular ise 3.7 milyona yükseldi.

Bu arada önceki haftanın verisi yukarı yönlü revize edilerek 590 bin oldu.

Salgından en çok etkilenen ülkeler arasında olan ABD’de aşılanma devam ederken kısıtlamalar da kademeli olarak kaldırıldı ve Nisan ayında ekonomik aktivitelerin yeniden başlamasıyla istihdam tarafında toparlanma yaşanıyor. İşverenlerin pandemi nedeniyle boşalan pozisyonları doldurmaya başlamasıyla istihdam piyasası güçleniyor.

Yarın açıklanacak tarım dışı istihdam verisinin de yaklaşık 1 milyon artması bekleniyor. 2 milyona yaklaşan bir tarım dışı istihdam artışı ise Fed’in politikalarını gözden geçirtecek güçte olacaktır.

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler