Sosyal Medya

Döviz

ABD Tüketici Güven Endeksi son yedi ayın dibinde

ABD tüketici güveni Eylül ayında üçüncü ay üst üste düşüş gösterdi.  Delta varyantı ve daha yüksek enflasyonla ilgili endişeler tüketicileri…

ABD Tüketici Güven Endeksi son yedi ayın dibinde

ABD tüketici güveni Eylül ayında üçüncü ay üst üste düşüş gösterdi.  Delta varyantı ve daha yüksek enflasyonla ilgili endişeler tüketicileri olumsuz etkiliyor.

Açıklanan veriye göre tüketici güven endeksi Ağustos ayındaki revize edilmiş 115.2 okumasından 109.3’e geriledi. Bloomberg anketine katılan ekonomistler 115,0 beklentisine işaret etmişti.

Rakamlara göre, delta varyantının yayılmasının tüketicilerin ekonomiye bakışını zedeliyor ve hizmetlere yapılan harcamaları yavaşlatıyor. Yeni vakalar son zirveden düşse de, bazı eyaletlerde hala artıyor. Aynı zamanda, Amerikalıların ev eşyaları için daha fazla para ödemeleri; yani artan enflasyon da güveni aşağıya çekiyor.

Veriyi açıklayan Conferance Board’un ekonomik göstergeler kıdemli direktörü Lynn Franco yaptığı açıklamada, “Delta varyantının yayılması iyimserliği sönümlendirmeye devam ettikçe tüketici güveni Eylül ayında düştü.” dedi.

“Ekonominin durumu ve kısa vadeli büyüme beklentileriyle ilgili endişeler derinleşirken, evler, otomobiller ve büyük aletler için harcama niyetleri tekrar geri çekildi.”

Hisse senetleri raporun ardından düşmeye devam ederken, 10 yıllık Hazine’nin getirisi yükseldi ve dolar güçlendi.

 

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler