Sosyal Medya

Döviz

Fed Yetkilileri: Tapering Kasım Ortası veya Aralık Ortasında

Federal Rezerv yetkilileri geçen ay, enflasyona ilişkin artan endişeler üzerine Kasım ortası veya Aralık ortasında ekonomiye yönelik acil salgın desteğini…

Fed Yetkilileri: Tapering Kasım Ortası veya Aralık Ortasında

Federal Rezerv yetkilileri geçen ay, enflasyona ilişkin artan endişeler üzerine Kasım ortası veya Aralık ortasında ekonomiye yönelik acil salgın desteğini azaltmaya başlamaları konusunda geniş ölçüde anlaştılar.

Çarşamba günü yayınlanan 21-22 Eylül Federal Açık Piyasa Komitesi toplantısının tutanakları, “Katılımcılar genel olarak, ekonomik toparlanmanın geniş ölçüde yolunda kalması koşuluyla, gelecek yılın ortalarında sonuçlanacak kademeli bir sivrtapering sürecinin büyük olasılıkla uygun olacağını değerlendirdiler” ifadesi yer aldı.

“Katılımcılar, bir sonraki toplantıda tahvil alımında azaltım işlemlerine başlama kararı alınması halinde, sürecin Kasım ortasından başlayarak veya Aralık ortasından itibaren aylık satın alma takvimleriyle başlayabileceğini kaydettiler.”

Tutanaklar Fed yetkililerinin işgücü arzının 2019 seviyelerine geri dönüp dönmeyeceğini tartıştıklarını ve arz kısıtlamaları hafifledikçe yüksek enflasyonun azalacağına dair bahse devam ettiklerini gösterdi.

Enflasyon Riskleri

Buna ek olarak, Fed personeli, “daha uzun vadeli enflasyon beklentilerinin kayda değer ölçüde daha yüksek hareket etmesi ve enflasyonun sürekli olarak yükselmesine yol açması” olasılığı da dahil olmak üzere risklerin kötüleşeceğini söyledi.

Fed yetkilileri geçen ay fiyat baskılarının gelecek yılki hedeflerine yakın bir şekilde hafifleyeceğini öngörse de, 18 üyenin dokuzu haziran ayındaki yedi üyeye göre artık 2022’de faiz artırımı tahmininde bulunuyor. FOMC oranları sıfıra yakın bıraktı ve işgücü piyasası maksimum istihdama ulaşana ve enflasyon % 2’yi aşma yolunda olana kadar orada kalacaklarını söyledi.

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler