Sosyal Medya

Döviz

ABD’de haftalık işsizlik başvuruları beklenenden düşük

ABD Çalışma Bakanlığı tarafından açıklanan haftalık işsizlik maaşı başvuruları verilerine göre, 13 Ağustos’ta biten haftada önceki haftaya kıyasla “ilk kez…

ABD’de haftalık işsizlik başvuruları beklenenden düşük

ABD Çalışma Bakanlığı tarafından açıklanan haftalık işsizlik maaşı başvuruları verilerine göre, 13 Ağustos’ta biten haftada önceki haftaya kıyasla “ilk kez işsizlik maaşı talebinde bulunanlar” sayısı  29 bin kişi azaldı; 377 bin kişiden 348 bin kişiye geriledi ve beklentilerden daha iyi geldi.

Geçen hafta itibarıyla 4 haftalık ortalama işsizlik maaşı başvuruları ise bir önceki haftaya kıyasla 19 bin kişi azaldı ve 377 bin 750 bin kişiye geriledi.

Diğer yandan, devam eden işsizlik başvurularının, 6 Ağustos’ta biten haftada, bir önceki hafta açıklanan 2 milyon 899 bin kişiden, 79 bin kişi azalarak 2 milyon 820 bin kişiye gerilemesi de ülke ekonomisinde iyileşmenin sürdüğüne işaret ediyor.

Philadelphia Fed İmalat Endeksi ise ağustos ayında 21,9 puandan, 23 puana yükselmesi beklentilerine rağmen, 19,4 puana geriledi.

Fed’in son mesajlarından anlaşılan Banka’nın tahvil alım programını azaltma yolunda ilerlediği ve bu sene bitmeden devreye sokabileceği.

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler