Sosyal Medya

Döviz

Yeni tahminlerde görüş birliği var: Dolar/TL yükselişe devam edecek

Erdoğan’ın düşük faiz inadı Türkiye’ye çok pahalıya malolacak. Çeşitli basın organlarında demeç veren uzmanlara göre, dolar/TL’de 10.00 kritik direncinin aşılması…

Yeni tahminlerde görüş birliği var: Dolar/TL yükselişe devam edecek

Erdoğan’ın düşük faiz inadı Türkiye’ye çok pahalıya malolacak. Çeşitli basın organlarında demeç veren uzmanlara göre, dolar/TL’de 10.00 kritik direncinin aşılması çok olası. Cuma itibarıyla, dolar/TL opsiyonları da yıl sonunda %60 ihtimalle paritenin 10.00 düzeyini aşacağını fiyatlıyor. Uzmanlar ek olarak, faiz indirimi inadının ödemeler dengesi krizine yol açacağı endişesini taşıyor.  TCMB faiz indirimlerinden bu yana 400 baz puan yükselen 10 yıllık DİBS getirisinin de yükselişe devam etmesi bekleniyor.  Bu haberde derlediğimiz yorumlar içinde en ilginci Coex Partners’dan Henrik Gullberg’den geldi:  “Döviz kuru nerede duracak?  Herhalde büyük patronlar Erdoğan’ın huzuruna çıkıp “durdur bunu” deyince”.

 

 

SOCIETE GENERALE’İN YIL SONU DOLAR KURU TAHMİNİ

Societe Generale, hafta başında yıl sonu dolar/TL tahminini güncelleyerek 9.25’ten 9.80’e çıkarmasına rağmen TCMB’nin faiz kararı sonrasında ikinci bir güncelleme yayımlayarak yıl sonu kur tahminini 10.30’a çıkardı. Societe Generale, 2022 sonu için tahminini ise 12.5 olarak belirledi.

 

BARCLAYS’İN DOLAR/TL TAHMİNİ

İngiltere merkezli yatırım bankası Barclays ise Türkiye’de enflasyonun yıl sonunda yüzde 15.5 olacağını öngördü ve 2021 yıl sonu dolar/TL tahminini 9.70 olarak teyit etti.

 

MEDLEY’İN DOLAR/TL BEKLENTİSİ SENE SONU İÇİN 10

Medley Advisors Gelişen Piyasalar Direktörü Nick Stadtmiller, ise bu yıl Dolar’ın 10 liraya yükselmesini tahmin ettiğini belirtti. (Bloomberg HT)

 

 

GOLDMAN SACHS VE BARCLAYS: “FAİZ İNDİRİMLERİNE DEVAM EDECEK”

Goldman Sachs ve Barclays, Merkez Bankası’nın (TCMB) politika faizini yıl sonunda yüzde 15’e indirene kadar faiz indirimlerine devam edeceği, bundan sonra indirimlere ara vereceği tahmininde bulundu.

 

TCMB’nin politika faizini önce 50 baz puan düşürmesini ve iki tane 25 baz puanlık indirim yapmasını öngören Goldman Sachs, yüksek enflasyon göz önüne alındığında bunun bir hata olacağına dikkat çekti.

 

UNİCREDİT’İN TAHMİNİ 10’U AŞTI

İtalyan banka devi Unicredit, 2021 sonunda dolar kurunun 10,5 ulaşmasını, 2022’nin sonunda ise 11,8 olmasını bekliyor. Banka, 2021 sonunda faizlerin yüzde 14’e inmesini öngördüklerini belirtti.  (Cumhuriyet)

 

JP Morgan

JPMorgan Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın (TCMB) Kasım ayında faizleri 100 baz puan daha düşüreceği tahmininde bulundu ve enflasyon tahminini sert şekilde yükseltti.

 

Bloomberg’in aktardığına göre, JPMorgan Ekonomisti Yarkın Cebeci müşterilere ilettiği notunda, “Önden yüklemeli bu tür bir gevşeme, enflasyonu hızlı şekilde düşürmenin bir politika önceliği olmadığını gösteriyor” dedi.

 

Cebeci, “Bu adımın fiyat baskılarını artıracağından endişe ediyoruz; bu yıl için enflasyon tahminimizi yüzde 19,9’a, 2022 için ise yüzde 16,4’e revize ediyoruz” dedi. JPMorgan, daha önce enflasyonun 2021 sonunda yüzde 16,7 olmasını bekliyordu.

 

 

HSBC

 

Foreks habere göre, politika faizini yüzde 16.00’a indiren TCMB’den Kasım ayında veya Aralık’ta 100 baz puanlık bir faiz indiriminin daha geleceği beklentilerinin dile getirildiği ortamda HSBC, USDTRY için 2021 yıl sonu tahminini 8,65’ten 9,80’e çıkardı ve 2022 sonu için beklentisini de 8,80’den 10,70’e yükseltti.

 

 

Skandinavska Enskilda Banken  GOP stratejisti Per Hammarlund’a göre dolar/TL’de 10.00 psikolojik direnç kırılmak üzere. Swedbank’tan Hans Gustafson Bloomberg’e  “Dolar/TL’de artık tahmin yapmak imkansız. Bir piyasada kural yoksa, fiyat nasıl belirlenir?” diye sordu.

 

Coex Partners’dan Henrik Gullberg de Hans Gustafson’a katıldı.  “Döviz kuru nerede duracak?  Herhalde büyük patronlar Erdoğan’ın huzuruna çıkıp “durdur bunu” deyince” yorumunu ekledi.

 

 

Dolarda 10 liranın fitili ateşlendi & Ne olacaksa 2021’de olacak | Murat Kubilay & Kerim Rota

 

Atilla “FÖŞ” Yeşilada:  Borsada hala umudum var

 

YORUM:  Halkbank davası başlıyor, yeni piyasa şoklarına hazır olalım

 

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler