Sosyal Medya

Döviz

Ve petrol varil fiyatı yeniden 70 dolarda

ABD ham petrol vadeli fiyatları OPEC+ ittifakının küresel pazarın sıkılaşacağı tahmini sonrasında iki buçuk yılın zirvesine ulaştı. İran ile nükleer…

Ve petrol varil fiyatı yeniden 70 dolarda

ABD ham petrol vadeli fiyatları OPEC+ ittifakının küresel pazarın sıkılaşacağı tahmini sonrasında iki buçuk yılın zirvesine ulaştı. İran ile nükleer anlaşmayı yeniden canlandırmaya yönelik uluslararası çabalarda henüz bir sonuca varılmaması da etkili.

West Texas Intermediate Cuma günkü kapanışa göre %3,2 kadar yükselerek varil başına 68,42 dolara kadar yükselirken, küresel gösterge Brent 2019’dan bu yana tutunamadığı bir seviye olan varil başına 70 doların üzerine çıktı.

OPEC+ komitesinin piyasa değerlendirmesine göre, koronavirüs salgını sırasında biriken petrol stoku fazlası neredeyse bitti ve kalan stoklar yılın ikinci yarısında hızla azalacak. Temmuz ayında yapılması planlanan OPEC+ üretim artışını onaylaması beklenen toplantı öncesinde petrol üreticileri Viyana’da bakanlar düzeyinde toplanıyor.

OPEC+, Tahran ile dünya güçleri arasında 2015 nükleer anlaşmasını yeniden canlandırmak için yapılan müzakerelerin ilerleyişini takip etmeye devam ediyorlar.  İran’la yapılacak anlaşma petrol arz artışının önünü açacak. Ülke, anlaşmayı hükümetin görev süresi Ağustos ayında sona ermeden önce yeniden canlandırmak istiyor ancak Viyana’da devam eden müzakere turunda bir çözüm bulunamayabileceği olasılığını gündeme getirmekte.

Bloomberg

 

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler