Sosyal Medya

Döviz

Uğur Gürses: ‘Arka kapıdan’ döviz satışının dönüşü

T24’te yazılarına devam eden Uğur Gürses, KKTL ürününün lanse edilmesinin ardından TL’de yaşanan değer kazancının arka planını köşesinde açıklıyor. Yazının…

Uğur Gürses: ‘Arka kapıdan’ döviz satışının dönüşü

T24’te yazılarına devam eden Uğur Gürses, KKTL ürününün lanse edilmesinin ardından TL’de yaşanan değer kazancının arka planını köşesinde açıklıyor. Yazının tamamı Uğur Gürses’in T24’teki köşesinden okunabilir.

Burada birkaç paragrafını paylaşarak, kamu bankaları marifetiyle gizli döviz satışlarının TL’yi nasıl baskıladığını anlatışını koyuyoruz:

Cumhurbaşkanının açıklamalarının “anons etkisi” ile kurların gerilediği görüldü. 

Ancak kuru gerileten bu “anons etkisi” miydi? Yoksa buna eşlik eden “gaz verici” kamusal organize satışlar mıydı?

Merkez Bankası’nın verileri, Banka’nın pazartesi günü 3,5 milyar dolar, salı günü de 3,4 milyar dolar sattığını gösteriyor.

20 ve 21 Aralık günlerinde Merkez Bankası’nın hiç dövize satış yönünde doğrudan müdahale yapmadığı biliniyor. Böylelikle bu iki günlük toplam 7 milyar doların yine “arka kapıdan” kamu bankaları aracılığıyla satıldığı apaçık ortada. Son bir aydaki en güçlü satışlar da bunlar olmuş. 

Özeti şu: 18 TL’den 12-13 TL’ye düşürmek için 7 milyar dolar satılırken, propaganda kanallarında da kamusal döviz satışları hiç söylenmeden, tek başına “vatandaşın sattığı” anlatılmış oldu.Kaynaklarım kamu bankalarının yaptığı gibi bazı özel bankaların da “arka kapı” operasyonlarına girmeye “ikna edildiğini” anlatıyor.

T24

 

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler