Sosyal Medya

Döviz

Morgan Stanley’den yeni dolar/TL tahmini

Uluslararası yatırım bankası Morgan Stanley, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın bugün politika faizini 100 baz puan indirmesini beklediğini, bununla birlikte 150…

Morgan Stanley’den yeni dolar/TL tahmini

Uluslararası yatırım bankası Morgan Stanley, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın bugün politika faizini 100 baz puan indirmesini beklediğini, bununla birlikte 150 baz puanlık bir indirimin sürpriz olmayacağını belirtti.

Morgan Stanley yayınladığı raporda Türk  Lirası’ndaki değer kaybının süreceği öngörüsünde bulundu. Raporda, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası politika faizini indirirken FED’in (Amerikan Merkez Bankası) parasal genişlemeyi azaltmaya başladığına ve Amerikan ekonomisinden güçlü veriler geldiğine, bu durumun TL üzerinde baskı yarattığına dikkat çekildi.

 

Global yatırım bankasının bölge ekonomileri araştırma ekibi, TCMB’nin öngörülebilir vadede parasal gevşemeyi sürdüreceğini düşünüyor.

MS, TCMB’nin  trend enflasyon projeksiyonlarında arz şoklarını dışladığını not ederek, 3 aylık hareketli ortalamada talep yönlü fiyat baskılarını ölçen çekirdek enflasyonun durulmasının ek faiz indirimleri için alan açtığı görüşünde.

Araştırmacılar, TCMB’nin resmi olarak enflasyon hedeflemesinden cari denge hedeflemesine dönmesinin de daha zayıf bir TL’ye tolerans göstereceği anlamını taşıdığını düşünüyorlar.

 

Morgan Stanley, doların 2022 sonunda 11.5 TL’ye yükseleceğini öngördü.

 

Cari açığın yeniden artışa geçecek olması ve faiz indirimleri nedeniyle doların gelecek yılı belirtilen seviyenin de üzerinde tamamlanması riskinin bulunduğu da kaydedildi.

 

Morgan Stanley, T24

 

 

Dolar/TL’de başdöndüren oynaklık

 

BOTAŞ’ın döviz ihtiyacı için MB rezervleri kullanılacak

 

Dolar durdurulamıyor! Ekonomi kontrolden çıktı mı? & 90’lara dönüş mü? | Murat Üçer

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler