Sosyal Medya

Borsa

JPMorgan: Artan tahvil riskiyle beraber hisse senetlerinin düşeceğini öngörüyor

JPMorgan Chase & Co. analistlerine göre, enflasyonun kalıcı hale dönüşmesi halinde tahvil ve hisse senetleri birlikte hareket ettiğinden daha fazla…

JPMorgan: Artan tahvil riskiyle beraber hisse senetlerinin düşeceğini öngörüyor

JPMorgan Chase & Co. analistlerine göre, enflasyonun kalıcı hale dönüşmesi halinde tahvil ve hisse senetleri birlikte hareket ettiğinden daha fazla satışı tetikleyebilir ve bu da portföylerinin bir kısmını borsa düşüşlerinden korumak için sabit getirili menkul kıymetlere yönelen yatırımcılar açısından sıkıntı yaratabilir.

Eylül ayındaki tahvil piyasası satışları, S&P 500’ün %4,8’lik düşüşüyle aynı zamana denk geldi. JPMorgan tarafından izlenen risk-parite fonları sepeti ay içinde %3,6 düşerken, BlackRock’un 60/40 Hedef Tahsisat Fonu %2,5 düşerek Mart 2020’den bu yana en kötü ayını geçirdi.

Bu tür düşüşler bitmeyebilir.

Nikolaos Panigirtzoglou da dahil olmak üzere JPMorgan stratejistleri müşterilere yakın tarihli bir notta, arz darboğazları ve emtia fiyat rallileri devam ettikçe enflasyon sürprizlerinin 2022’ye kadar devam etmesinin muhtemel olduğunu belirttiler.

Tahvil-hisse senedi ilişkisinin arkasında bir dizi faktör söz konusu olsa da, onları birbirine bağlayan temel büyüme algısıdır. Son birkaç on yıl içinde, durgun ekonomi Federal Rezerv’i parasal teşvik pompalamaya sevk ettiğinde, bu da hem tahvillerin hem de hisse senetlerinin fiyatını artırdı.

Şimdi endişe, para politikasının enflasyon korkularını bastırmak için ekonomiyi yavaşlatmanın bir yolu haline gelmesi. Ve yükselen faziler hem tahviller hem de hisse senetleri için değer kaybına neden olacak.

Stratejistler, tahvillerin hisse senedi kayıpları için tampon rolünü kaybetmeye devam etmesi halinde, risk paritesi fonları, dengeli yatırım fonları ve emeklilik fonlarının özkaynak koyma opsiyonları satın alma gibi özkaynak riskinden korunmanın daha pahalı yollarına bakmaları gerekebileceğini söylediler.

Ayrıca, ABD dolarının hisse senetleriyle derinden negatif korelasyonu olduğu — ters yönde hareket edebilecekleri anlamına gelen değerli bir korunma olduğunu eklemekteler.

Bloomberg

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler