Sosyal Medya

Borsa

Fed: Ekonomik Aktivite ve İstihdam Güçlendi

ABD’de Federal Açık Piyasa Komitesi bugün sona eren 2 günlük toplantısında federal fon faiz oranlarında ve tahvil alım programında değişiklik…

Fed: Ekonomik Aktivite ve İstihdam Güçlendi

ABD’de Federal Açık Piyasa Komitesi bugün sona eren 2 günlük toplantısında federal fon faiz oranlarında ve tahvil alım programında değişiklik yapmadı.

Federal Açık Piyasa Komitesi (FOMC) faizin ve varlık alım programının değiştirilmemesi kararını oybirliği ile aldı.

FOMC toplantısının ardından yayınlanan açıklamada Fed, “Aşılamada ilerlemeye ve güçlü politika desteğine bağlı olarak ekonomik aktivite ve istihdam göstergeleri güçlendi” ifadelerin kullandı.

Yapılan açıklamada, pandemiden en olumsuz etkilenen sektörlerin zayıf olmaya devam etmekle birlikte iyileşme gösterdikleri de belirtildi.

FOMC, enflasyonun yükseldiğini ancak bunun büyük ölçüde geçici faktörleri yansıttığını ifade ettiği açıklamasında, “Eğer Fed hedeflerine ulaşılmasını engelleyecek riskler gelişir ise, para politikası duruşunu uygun şekilde ayarlamaya hazır olacağız” denildi.

Fed’in verdiği yol haritasına göre ABD’de enflasyon Nisan-Ekim döneminde yükselecek; ancak bu yükseliş ertelenmiş talep ve COVID-19 sonrası küresel ekonomik toparlanmaya bağlı artan emtia fiyatları üzerinden geçici olacak.  Piyasa beklentileri bu dönemde ABD enflasyonunun %4 civarına varacağı.  Sonbahar aylarındaki gidişata göre Fed’in sene sonuna doğru para politikasında ilk değişim sinyalleri de vermesi de bekleniyor.  Bu süreçte ABD 10 yıllık tahvil faizleri mevcut sakinliğinden sıyrılarak yeniden %2’ye yönelirken, gelişmekte olan para birimlerinde düşüş bekleniyor.

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler