Sosyal Medya

Döviz

Dolar üç haftanın en düşük seviyesinde sabitlendi, gözler ABD istihdam raporunda

Dolar Çarşamba günü diğer para birimlerine karşı yaklaşık üç haftanın en düşük noktasına yakın işlem gördü. Yatırımcılar Fed’in ne zaman…

Dolar üç haftanın en düşük seviyesinde sabitlendi, gözler ABD istihdam raporunda

Dolar Çarşamba günü diğer para birimlerine karşı yaklaşık üç haftanın en düşük noktasına yakın işlem gördü. Yatırımcılar Fed’in ne zaman teşviğe başlayabileceğine dair ipuçları için Cuma günü açıklanacak olan ABD istihdam raporuna odaklandı.

Dolar endeksi, 6 Ağustos’tan bu yana ilk kez 92.395’e düştüğü Salı gününden itibaren 92.777’ye yükseldi.

ABD doları, bir önceki seansta 5 Ağustos’tan bu yana en düşük seviyesi olan 1.1845$’a dokunduktan sonra, Euro başına 1.18015$’da yaklaşık %0,1 güçlendi.

Sidney’deki National Australia Bank döviz stratejisi başkanı Ray Attrill, Fed Başkanı Jerome Powell’ın tahvil alimi azaltmasının zamanlamasını yüksek faiz oranlarıyla ilgili verilen kararlardan ayırmasının ardından, “En azından şu an için USD yükseliş trendi sona erdi” dedi.

20 Ağustos’taki dip seviyelerinden bu yana Avustralya ve Yeni Zelanda dolarındaki pozitif fiyat hareketi, para birimleri için “artık bir taban oluşturulduğunu” gösteriyor.

Avustralya Doları Salı günü iki haftanın en yüksek seviyesi olan 0.7341$’a dokunduktan sonra 0.73115$’da sabit kaldı. 20 Ağustos’ta 0,71065$’a kadar düştü, Kasım ayının başından beri görülmeyen bir seviye. Yeni Zelanda doları iste %0,18 düşüşle 0,7035 $’a indi, ancak sonrasında 5 Ağustos’tan bu yana en yüksek seviyesi olan 0,70685’e yakın kaldı. 20 Ağustos’ta 0.6807$’a düştü, ki bu dokuz ayın en düşük seviyesi.

Dolar endeksi 20 Ağustos’ta 9 buçuk ayda ilk kez 93.734’e yükselmişti.  Ancak o zamandan beri Dallas Fed Başkanı Robert Kaplan’dan başlayarak Fed yetkililerinin bir daralmanın yakın olmadığını öne sürmesiyle geriledi.

Geçen Cuma günü ise, Fed Başkanı Jerome Powell, Jackson Hole konferansında yaptığı konuşmada, daralmanın bu yıl başlayabileceğini kabul etti. Buna rağmen merkez bankasının faiz oranlarını yükseltmek için acelesi olmadığını da sözlerine ekledi.

Fed, işgücü piyasasının toparlanmasını tahvil alimi azaltmasının bir koşulu haline getirdi.

Bu Cuma, ekonomistler tarım dışı istihdamın Temmuz ayında 943.000 artmasının ardından geçen ay 750.000 artacağını tahmin ediyor. İşsizlik oranının ise %5,4’ten %5,2’ye düşmesi bekleniyor.

Barclays biraz daha iyimser, 850.000 ek bordro ve %5.1 işsizlik oranı bekliyor.

 

 

Kaynak: cnbc.com

Çeviri: Cem Cetinguc

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler