Sosyal Medya

Borsa

Yapı Kredi Yatırım’dan yeni hisse önerileri

Mavi’yi Model Portföyümüze Erdemir’in yerine ekliyoruz. Mavi (MAVI TI, 58.45TL) Öneri: AL, Hedef Fiyat: 86.90TL Mavi’yi, şirketin sürdürülebilir karlı büyüme…

Yapı Kredi Yatırım’dan yeni hisse önerileri

Mavi’yi Model Portföyümüze Erdemir’in yerine ekliyoruz.

Mavi (MAVI TI, 58.45TL) Öneri: AL, Hedef Fiyat: 86.90TL

Mavi’yi, şirketin sürdürülebilir karlı büyüme hikayesine olan inancımızın, Kovid-19 sonrası gösterdiği operasyonel ve finansal performansla daha da güçlenmesinin ışığında Model Portföyümüze ekliyoruz. Şirket güçlü pazar konumlanması ve markası sayesinde Kovid-19’un yarattığı olumsuzlukları asgari hasarla atlattığı gibi, aşılama sonrası normalleşmeyle beraber, güçlü talepten yüksek oranda faydalandı. Kovid-19 öncesine göre %56 daha fazla ciro, %3 karşılaştırılabilir daha fazla müşteri trafiği ağırlayan şirket, 2Ç21’de, 2019’un tamamında elde ettiği net karı açıkladı. Güçlü nakit akımı sayesinde halka arzından bu yana ilk defa bilançosunda net nakde dönen şirketin bu ivmeyi görece azalan oranda da olsa, geçmiş yıl ortalamalarının üzerinde kalacak şekilde, yılın ikinci yarısında da devam ettirmesini bekliyoruz. Hissenin halihazırda yenilen 2021 tahminlerimiz ışığında işlem gördüğü 3.9x FD/VAFÖK ve 12.0x F/K çarpanlarının şirketin güçlü performansını ve görünümünü yansıtmadığı kanaatindeyiz.

Erdemir’i Model Portföyümüzden çıkarıyoruz ancak ‘AL’ önerimizi koruyoruz.
Erdemir (EREGL TI, 17.77TL) Öneri: AL, Hedef Fiyat: 24.60TL

Erdemir hisseleri, model porföye dahil ettiğimiz 10 Ağustos 2020 tarihinden itibaren nominal %143 yükselirken BIST- 100’e nazaran %81 fazla getiri sağladı. Hisseyi güçlü operasyonel performansı nedeniyle beğenmeye devam ediyoruz ve AL önerimizi koruyoruz ancak kar realizasyonu gerekçesiyle model portföyümüzden çıkarıyoruz.

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler