Sosyal Medya

Borsa

Gedik Yatırım’dan, ‘Galata Wind’ Konferans Toplantısı Notları

Galata Wind, karlılığını destekleyen güçlü elektrik fiyatları sayesinde 2021 sonunda 380-400 mn TL FAVÖK üretebilecek...

Gedik Yatırım’dan, ‘Galata Wind’ Konferans Toplantısı Notları

Konferans/Toplantı Notları

Galata Wind, 3 RES ve 2 güneş santrali ile tamamıyla yenilenebilir enerji kaynaklı bir elektrik üretim şirketidir

Bu santrallerin toplam kurulu gücü 269 MW olup, bunun 234.9’u rüzgar, 34,1 MW’ı güneş enerjisidir. 49 yıllık üretim lisansına sahip olan rüzgar santralleri Şah RES (105MW), Mersin RES (62.7MW) ve Taşpınar RES’tir (67.2MW). Lisanssız elektrik üretimi kapsamında faaliyet gösteren güneş enerjisi santralleri ise Çorum (9,4MW) ve Erzurum’da (24.7MW) bulunmaktadır.

Şirket, 2021 yılı sonunda Şah RES (105MW) YEKDEM (Yenilenebilir Enerji Kaynakları Destekleme Mekanizması)’den çıkacağı için, 2022 yılı itibarıyla elektrik üretiminin %30’unu YEKDEM fiyatlarıyla satıyor olacak

Taşpınar’ın YEKDEM tarifesi 2025 yılına kadar 21 USD/MWh yerli malzeme katkısı ile 94 USD/MWh’dır. Mersin RES ise halihazırda üretimini ikili anlaşma ile piyasa takas fiyatının üzerinde belirli bir oranda marj ile satmaktadır. Spot piyasada ortalama fiyat Ekim ayında 670 TL/MWh (yıllık +%110), Kasım ayının ilk haftasında ise 842 TL/MWh olmuştur. Bu da Şah RES’in YEKDEM’den çıkmasına rağmen elektrik fiyatlarındaki son dönemde görülen artış sayesinde şirket faaliyet karlılığının olumsuz etkilenmeyeceğine işaret ediyor. Doğalgaz ve ithal kömür santrallerindeki yüksek maliyet artışı nedeniyle serbest piyasa elektrik fiyatlarının 2022 yılı boyunca da yüksek seyretmesi beklenmektedir.

Galata Wind, karlılığını destekleyen güçlü elektrik fiyatları sayesinde 2021 sonunda 380-400 mn TL FAVÖK üretebilecektir

Şirketin FAVÖK’ü 9A21’de 251 mn TL olmuştur. Döviz kurlarındaki ve elektrik fiyatlarındaki artış şirketin faaliyet performansını olumlu yönde etkilemektedir. Şah RES’in YEKDEM’den ayrılmasına rağmen fiyatlardaki artış eğilimi devam ederse, Galata Wind 2022T’de MW başına 800 TL elektrik fiyatı varsayımıyla 525-575 mn TL FAVÖK elde edebilir.

Şirket, Taşpınar RES’in arazisine 42 MW’lık hibrit santral kurmaktadır

Toplam 27mn USD’lik bu yatırımla şirketin üretimde verimliliği artacaktır. Ayrıca tesisin kurulu gücüne uygun lisans kapasitesindeki artış sayesinde 2021 yılında Mersin RES’teki üretim de artmıştır. Bunun yanında Mersin ve Taşpınar santrallerinde sırasıyla 100 MW ve 45 MW ek kapasite artışları için uygun alan bulunmaktadır. Ek olarak şirket, olası yeni santral alımları için Türkiye, Ukrayna ve İtalya’da fizibilite çalışmalarını sürdürmektedir.

9A21’de şirketin net borcu 479 mn TL (1.5x 12A FAVÖK) olmuştur

Borcun büyük bölümü Euro bazlı iken (24mn EUR kısa pozisyon), şirket USD bazlı YEKDEM tarifeleri ile kısmen bu riskten korunmaktadır. Şirketin net borç pozisyonu, daha yüksek elektrik fiyatları ile yüksek nakit yaratma kabiliyeti sayesinde 2022T’de daha da iyileşebilir. Şirket 2023 yılında net borç pozisyonundan net nakit pozisyonuna dönmeyi beklemektedir.

Sonuç:

Galata Wind’in serbest piyasada yükselen elektrik fiyatlarından ve (TL karşılığı) artan YEKDEM fiyatlarından faydalanması beklenmektedir. Borçlanmanın daha da azaltılması, yeni yatırımların ve inorganik büyüme fırsatlarının önünü açmaktadır. Galata Wind şu anda nispeten cazip bir 2022T FD/FAVÖK 5,2x çarpanlarından işlem görmektedir.

 

Yasal Uyarı

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

 

Gedik Yatırım

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler