Sosyal Medya

Borsa

Barclays hisseleri dipten toplama zamanı diyor

Barclays, enflasyon korkularının sürmesi ve ekonomik döngünün olgunlaşmasıyla birlikte, Avrupa hisse senedi piyasaları için daha yüksek oynaklık ve daha düşük…

Barclays hisseleri dipten toplama zamanı diyor

Barclays, enflasyon korkularının sürmesi ve ekonomik döngünün olgunlaşmasıyla birlikte, Avrupa hisse senedi piyasaları için daha yüksek oynaklık ve daha düşük getiri dönemi öngörüyor. İngiliz kredi kuruluşundaki analistler, hisse senetlerini hala tahvillerden daha çekici buluyor ve yatırımcıların hisseleri taban noktalar satın almalarını tavsiye ediyor.

Küresel hisse senetleri, geçen ay, yüksek enflasyonun kalıcı olabileceğine dair endişelerle sarsıldı. Bu durum da tahvil getirilerini birkaç ayın en yüksek seviyelerine çıkardı. Pan-Avrupa Stoxx 600, küresel piyasaların hızlı ekonomik toparlanması ve benzeri görülmemiş mali teşvik arzının keyfini sürmesinin ardından Eylül ayında yedi aydır süre gelen kazanç serisini sonlandırdı.

Barclays’in Avrupalı ​​hisse senedi analistleri, Çarşamba günü yayınlanan bir Ekim strateji güncellemesinde, enflasyonun kalıcı olduğunu, ekonomik döngünün olgunlaştığını, fiyat/kazanç oranlarının yüksek seyrettiğini ve hisse başına kazanç artışının ılımlı olduğunu belirtiyor. Merkez bankalarının para politikaları da giderek şahinleşiyor.

Yine de Barclays, hisselerin son zamanlarda yavaşlaması ile birlikte TINA (alternatifin olmaması) ilkesinin hâlâ geçerli olduğunu savunarak, hisse senetleri için olumlu bakış açısını koruyor. Fiyat/kazanç oranlarının sıkıştırılmasıyla banka, gelecekteki getirilerin daha düşük ancak yine de pozitif olmasını bekliyor.

Barclays Avrupa hisse senedi baş stratejisti Emanuel Cau, “Risk primleri arttıkça, riske göre düzeltilmiş getiriler daha düşük olacaktır. Yine de hisse senetlerini tahvillerden daha çekici buluyoruz ve düşen hisselerin satın alınması gerektiğine inanıyoruz” dedi.

Büyümenin yavaşlamasına ve enflasyonun yükselmesine rağmen Barclays, talebin güçlü kalması ve finansal koşulların gevşek olması nedeniyle bir “stagflasyon” senaryosu öngörmüyor.

Bu arada tahviller ve hisse senetleri arasındaki korelasyon yüksek, ancak Cau tahvillerin temelden kopuk göründüğünü ve bu nedenle enflasyon ve politika riskine karşı daha savunmasız olacağını savunuyor. Dördüncü çeyrekteki kilit riskler arasında  Avrupa’da pandemi ile birlikte gelen  elektrik krizi, Çin’in ekonomik belirsizliği ve ABD borç tavanı çıkmazı yer alıyor.

Cau, “Yatırımcıların para piyasalarında hala 4,5 trilyon dolar değerinde ‘yönetim altındaki varlıkları’ var. Hisse senetleri, pozitif reel getiri sağlayan ve daha yüksek enflasyon rejiminde iyi performans gösteren tek varlık sınıfıdır. Yatırımcılar üçüncü çeyrekte temkinli oldukları ve aşağı yönlü hedge’leri eklediği için, hisse senetleri artık daha az kayıtsız. 4. Çeyrek mevsimselliği genel olarak hisse senetlerine karşı tahvilleri destekliyor” dedi.

Barclays, piyasa ağırlığını ABD hisse senetlerinden daha iyi performans gösteren Avrupa hisse senetlerine veriyor. Cau ve ekibi, spesifik olarak hisse değeri kampanya performansı ele alındığında ucuz sayılabilecek ‘değer’ hisselerine yöneliyor. Değer hisse senetleri, performansa göre ucuzluğu düşünüldüğünde, bankacılık ve enerji sektörlerini içeriyor. Emtialar ise, enflasyon devam ederse düşen hisse senedi piyasalarına karşı potansiyel bir koruma sağlıyor.

Arz kıtlığı, azalan hükümet teşviki ve İngiltere Merkez Bankası’nın faiz artırımı beklentisi nedeniyle Birleşik Krallık yerel hisse senetlerine daha az ağırlık verildi. Ancak Cau, stagflasyonla ilgili endişelerin sterlini sınırlayabileceğini ve durumun İngiliz ihracatçıların lehine olabileceğini öne sürdü.

Barclays ayrıca ekonomilerin yeniden açılması, Avrupa Merkez Bankası’nın destekleyici kalması ve AB hibelerinin şimdi dağıtılmasıyla birlikte, portföylerinde Almanya ve İtalya hisse senetlerine ağırlık veriyor.

Cau, ” İtalya ucuz görünüyor ve İspanya’dan daha güçlü EPS momentumuna sahip. Özünde daha büyük bir piyasa değeri ağırlığına sahip olan Bankalar konusunda olumluyuz. Almanya, göreli EPS momentumunu keskin bir şekilde alt etti ve olması gerekenden ucuz görünüyor. Çin hisseleri riskli duruyor ama fiyatları makul. Net bir çoğunluğun olmadığı seçim sonuçları, koalisyon görüşmelerinin aylarca sürebileceği anlamına geliyor, ancak merkezci hükümet mevcut durumu korumalı” dedi.

 

cnbc.com

Çeviri: Cem Cetinguc

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler