Dünya Ekonomisi
BAE ve Hindistan yurt dışı para transferlerinde anlaştı
Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ve Hindistan, yurt dışı para transferinde dirhem ve rupi kullanılması konusunda anlaşma imzaladı. BAE merkezli İngilizce…
Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ve Hindistan, yurt dışı para transferinde dirhem ve rupi kullanılması konusunda anlaşma imzaladı.
BAE merkezli İngilizce yayın yapan “The National” isimli internet sitesinde yer alan haberde, BAE Devlet Başkanı Muhammed bin Zayid Al Nahyan ve Hindistan Başbakanı Narendra Modi’nin huzurunda Merkez Bankası başkanlarının anlaşma imzaladığı belirtildi.
Bune göre “Yerel Para Birimi Kullanma Sistemi” oluşturularak, Hindistan rupisi ve BAE dirhemi karşılıklı para transferinde kullanılabilecek.
Haberde, “Anlaşma, tüm mevcut hesapların transferi ve izin verilen sermaye transferini kapsamaktadır.” ifadesine yer verildi.
İki ülke arasında Kapsamlı Ekonomik Ortaklık Anlaşmasının geçen yıl imzalandığı aktarılan haberde, bu anlaşmayla iki ülkenin gümrük vergilerinin azaltıldığı kaydedildi.
Anlaşma kapsamında oluşturulan ortak komitenin yaptığı çalışmalar doğrultusunda, petrol dışındaki ticaret anlaşmasının 2030 itibarıyla 100 milyar dolara ulaşmasının hedeflendiği ifade edildi.
Hindistan Başbakanı Modi, bugün resmi temaslarda bulunmak üzere geldiği BAE’de, Devlet Başkanı Al Nahyan ile görüşmüştü.
bloomberght
BAKMADAN GEÇME
-
Ekonomi
/ 24 Nisan 2026Türk Sanayisine Avrupa Müjdesi: Bakan Bolat Karşılıklı Pazar Açılımı Mutabakatını Duyurdu
Avrupa Birliği’nin (AB) stratejik sektörlerde yerli üretimi korumayı amaçlayan "Made in EU" (AB menşei) düzenlemeleri, Türkiye için yeni bir fırsat kapısına dönüşüyor. Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Gümrük Birliği’nin sağladığı hukuki zemin üzerinden Türkiye’nin bu süreçte "AB menşeli" kabul edilmesi için yürütülen diplomatik ve hukuki trafiği açıkladı.
Genel
/ 24 Nisan 2026İran Savaşı niye çıktı? Büyük Güçler rekabetinde yeni hamle
Analize göre, savaş Trump'ın kaprisleri yüzünde başlamadı. Arka planda çok büyük hesaplar var
Borsa
/ 24 Nisan 2026İngiltere Merkez Bankası’ndan Uyarı: Küresel Borsalar Aşırı Değerli, Düzeltme Kaçınılmaz
Bir Merkez Bankası guvernörü hiç bu kadar açık konuşmaz. BoE tüm merkez bankalarının kaygısına sözcü oldu
Ekonomi
/ 24 Nisan 2026Erdoğan’dan imalatçı ve ihracatçılara süper-müjde
Servet Affı geri geliyor, ihracatçı, imalatçı ve girişimcilere büyük vergi kıyakları
Gündem
/ 24 Nisan 2026Türkiye- AB İlişkilerinde Yeni Kriz: Kıbrıs Rum Kesimine Askeri Yardım
AB’nin kendi "karşılıklı savunma maddesini" (Madde 42.7) operasyonel hale getirme çabaları, Ankara-Brüksel hattındaki güven bunalımını derinleştiren yeni bir katalizör
Ekonomi
/ 24 Nisan 2026İşsizlik Fonu’nda Büyük Çelişki: İşsizlik Ödeneği Neden Azaldı?
CHP Mersin Milletvekili Talat Dinçer, İşsizlik Sigortası Fonu’nun (İSF) kuruluş amacından saptığını belirterek konuyu TBMM gündemine taşıdı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan’ın yanıtlaması istemiyle soru önergesi veren Dinçer, fon kaynaklarının büyük bir kısmının işsizler yerine işverenlere teşvik olarak aktarıldığını rakamlarla ortaya koydu.
Gündem
/ 24 Nisan 2026ABD Özel Kuvvetler Askerinden “Darbe” Bahsi: Maduro Operasyonuyla Köşeyi Döndü!
Venezuela Devlet Başkanı Nicolás Maduro’nun yakalanmasına yönelik düzenlenen gizli operasyon, askeri bir başarıdan ziyade dev bir yolsuzluk skandalıyla dünya gündemine oturdu. ABD Özel Kuvvetler mensubu Gannon Ken Van Dyke, operasyonun detaylarını önceden bilerek bahis oynamak ve bu yolla 400 bin dolar haksız kazanç elde etmek suçlamasıyla tutuklandı.
Piyasa
/ 24 Nisan 2026OECD Raporu Açıkladı: Türkiye’de Çalışanların Vergi Çilesi Büyüyor!
Ekonomik krizin gölgesinde ayakta kalmaya çalışan ücretli kesim, ağır vergi yükü altında ezilmeye devam ediyor. OECD’nin son verilerine göre Türkiye,…
Ekonomi
/ 24 Nisan 2026Marketlerin Vazgeçilmeziydi: Ünlü Kahvaltılık Markası Konkordato İlan Etti
Türkiye’nin önde gelen market zincirlerinde rafları süsleyen Nut Master markasının üreticisi DKC Grup Gıda ve grup bünyesindeki Bolaman Park Gıda, içine düştükleri finansal darboğazı aşmak için yargıya başvurdu. Fatsa 1’inci Asliye Hukuk Mahkemesi, her iki şirket için de 3 ay sürecek geçici konkordato mühleti verilmesini kararlaştırdı.
Ekonomi
/ 24 Nisan 2026TÜİK Nisan Ayı Güven Endekslerini Açıkladı: İnşaatta Yükseliş, Hizmet ve Perakendede Düşüş Var
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), ekonomi dünyasının merakla beklediği Nisan 2026 dönemine ait hizmet, perakende ticaret ve inşaat güven endeksi verilerini paylaştı. Veriler, sektörler arasında keskin bir ayrışma olduğunu ortaya koyuyor. İnşaat sektörü baharın gelişiyle birlikte rotasını yukarı çevirirken, hizmet ve perakende sektörlerinde iyimserlik kan kaybetti.
Ekonomi
/ 24 Nisan 2026TCMB Nisan 2026 Beklenti Anketi Yayınlandı: Hanehalkının Enflasyon Beklentisi %51’i Aştı!
Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), Nisan 2026 dönemine ilişkin merakla beklenen enflasyon ve piyasa beklenti anketini yayımladı. Veriler; hanehalkı, reel sektör ve piyasa oyuncuları arasındaki enflasyon beklentilerinde belirgin bir yükselişi işaret ederken, yatırımcı tercihlerinde yaşanan radikal değişim dikkat çekti.
Ekonomi
/ 24 Nisan 2026Ankara-Londra Hattında Dev Adım: Stratejik Ortaklık Çerçeve Belgesi İmzalandı
Türkiye ve Birleşik Krallık, ikili ilişkileri çok boyutlu bir zemine taşıyacak kritik bir adıma imza attı. Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ile Britanyalı mevkidaşı Yvette Cooper, Londra’da gerçekleştirdikleri görüşmede iki ülkenin gelecekteki iş birliği yol haritasını belirleyen "Stratejik Ortaklık Çerçeve Belgesi"ni onayladı.
Borsa
/ 24 Nisan 2026Aracı Kurumlardan Borsa İstanbul Analizi
Türkiye’nin önde gelen aracı kurumlarının analizleri, yatırımcılar için 14.000 puan üzerindeki tutunma çabasına ve sektörel ayrışmalara dikkat çekiyor.
Benzer Haberler
