Sosyal Medya

Borsa

Yatırım Finansman’dan yeni portföy önerisi…

Model Portföyümüz yılbaşından bu yana %129,7 yükselirken, aynı dönemde BIST-100 Endeksine göre %20,1 daha yüksek getiri elde etti...

Yatırım Finansman’dan yeni portföy önerisi…

Özak GYO’yu model portföyümüze dahil ediyoruz

Özak GYO bu hafta portföyünde yer alan gayrimenkuller için güncel değerleme raporlarını açıkladı. Şirketin Yatırım amaçlı varlıklarının (araziler ve kira getiren varlıklar) toplam rayiç değerinde yaklaşık 5,2 milyar TL’lik yukarı yönlü revizyon olduğunu ve bu varlıkların toplam değerlemesinin 5,9 milyar TL’den 11,1 milyar TL’ye yükseldiğini görüyoruz. Bunun yanı sıra yapım aşamasındaki projeler ve satışa hazır stoklar da Özak GYO için ilave 5 milyar TL civarında değer yaratma potansiyeli sunuyor. Şirketin ayrıca 0,5 milyar TL net nakit pozisyonu bulunmakta olup (alınan avanslar ile düzeltilmiş olarak), piyasa değeri ise 6,3 milyar TL seviyesindedir. Bu rakamlar ışığında hissenin toplam hedef net aktif değerine göre yaklaşık %60 iskontosu bulunduğunu hesaplıyoruz. Şirketin nakit pozisyonunun Büyükyalı ve Göktürk projelerinde satışlar tamamlandığında mevcut piyasa değerine yaklaşabileceğini düşünüyoruz (yeni yatırım yapılmadığı varsayımı ile). Gayrimenkulün bir yatırım aracı olarak Türkiye’de yüksek enflasyon riskine karşı koruma sağlamaya devam edeceğini ve GYO’ların da bu görünümde güçlü bir performans sergilemeye devam edeceğini düşünüyoruz.

MPARK’ı model portföyümüzden çıkarıyoruz

MPARK Temmuz ayında portföye dahil edilmesinden bu yana piyasada gözlenen yükseliş hareketine paralel olarak %51 getiri sağladığı ve hisse fiyatı 56,5 TL olan hedef fiyatımıza yaklaştığı için karımızı bu noktada realize etmeyi tercih ediyoruz. Özel sigorta penetrasyonunda devam eden artış eğilimi ve güçlü sağlık turizmi gibi dinamikler, şirketin temel açıdan büyüme ve karlılık beklentilerini olumlu etkileyen unsurlar olmaya devam edecektir.

Model Portföyümüz yılbaşından bu yana %129,7 yükselirken, aynı dönemde BIST-100 Endeksine göre %20,1 daha yüksek getiri elde etmiştir.

 

Yasal Uyarı

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

 

Yatırım Finansman

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler