Sosyal Medya

Ekonomi

Trafik Sigortasında Şubat Ayı Zamları Açıklandı: Primler Rekor Seviyeye Ulaştı

Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi (SBM), Şubat ayı için geçerli olacak azami trafik sigortası primlerini duyurdu. Açıklanan yeni tarifeye göre primler, önceki döneme göre yüzde 12,5 oranında arttı. Özellikle İstanbul’da, en riskli ve en güvenli sürücü grupları arasındaki prim farkının ciddi seviyelere çıktığı gözlendi.

Trafik Sigortasında Şubat Ayı Zamları Açıklandı: Primler Rekor Seviyeye Ulaştı

Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi (SBM), Şubat ayı için geçerli olacak azami trafik sigortası primlerini duyurdu. Açıklanan yeni tarifeye göre primler, önceki döneme göre yüzde 12,5 oranında arttı. Özellikle İstanbul’da, en riskli ve en güvenli sürücü grupları arasındaki prim farkının ciddi seviyelere çıktığı gözlendi.

Trafik sigortası, araç sahiplerinin her yıl yenilemek zorunda olduğu bir zorunluluk. SBM’nin yayımladığı güncel listeye göre, sürücülerin kaza geçmişine göre belirlenen basamak sisteminde primler, tüm zamanların en yüksek seviyelerine ulaştı.

İstanbul’da Prim Farkı Katlanıyor

KANITLANMIŞ SONUÇLAR%78.3 başarı · ort. %14.8
CCOLA4 Oca – 16 Şub+%38,16
GUBRF25 Oca – 11 Şub+%21,55
OYAKC4 Oca – 16 Şub+%20,56
TKFEN2 Mar – 11 Mar+%20,49
AFYON8 Mar – 16 Mar+%14,03
RAPORU İNCELE →

Türkiye’nin en yoğun trafiğine sahip İstanbul’da, standart bir otomobil sahibi (4. basamak) aracını trafiğe çıkarmak için minimum 17.059 TL ödeme yapmak zorunda. Ancak sürücünün risk profili değiştikçe bu rakam hızla artıyor:

En riskli sürücü (0. Basamak): 51.177 TL

Bu hafta potansiyeli en yüksek · 5 HİSSE
GARAN ▲ Long
GirişNONEEE
T/P HedefNONEEE
S/L StopNONEEE
+ THYAO, ISCTR, SISE, META ve toplam 5 hisse bu hafta analiz edildi
🔒 Tüm seviyeleri görmek için raporu edinin
ÖRNEK RAPORU GÖR →
Yatırım tavsiyesi değildir. Detaylar için raporu inceleyiniz.

En güvenli sürücü (8. Basamak): 8.530 TL

Ankara ve İzmir’de de benzer prim artışları yaşandı. Ankara’da en düşük prim 8.288 TL, İzmir’de ise 8.047 TL olarak belirlendi.

Ticari Araç Sahipleri Daha Yüksek Primle Karşılaşıyor

NTV’nin haberine göre, ticari taşımacılık yapan araç sahipleri için sigorta yükü çok daha ağır. Toplu taşıma ve taksi sahipleri, yeni tarifeyle birlikte yüksek maliyetlerle karşı karşıya:

Otobüsler (31+ koltuk) – İstanbul: 0. basamaktaki otobüs primleri 337.829 TL ile zirve yaptı.

Taksiler – İstanbul: En riskli taksi primi 137.510 TL, en düşük riskli taksi primi ise 22.918 TL olarak belirlendi.

Sigortasız Araçlara Ciddi Yaptırımlar

2026 yılı itibarıyla, zorunlu trafik sigortasını yaptırmayan veya poliçe süresi dolduğu halde yenilemeyen sürücüler için ağır yaptırımlar uygulanıyor. Denetimlerde sigortasız olduğu tespit edilen araç sahiplerine 1.246 TL para cezası kesiliyor ve araç, eksik sigorta tamamlanana kadar trafikten men edilip otoparka çekiliyor.

Bazen trafik polisleri, sahada dijital kanallar üzerinden sürücülere anında sigorta poliçesi yaptırma imkânı sunabiliyor. Ancak poliçe düzenlenmediği sürece aracın trafikte ilerlemesine izin verilmiyor.

HAFTALIK RAPOR
Haftalık quant yatırım raporuna erişin
AI model tahminleri
Hisse giriş seviyeleri
Hedef fiyatlar
Makro piyasa analizi
Detaylı analizi gör
KANITLANMIŞ SONUÇLAR %78.3 başarı
CCOLA 4 Oca – 16 Şub +%38,16
GUBRF 25 Oca – 11 Şub +%21,55
OYAKC 4 Oca – 16 Şub +%20,56
TKFEN 2 Mar – 11 Mar +%20,49
AFYON 8 Mar – 16 Mar +%14,03
16 işlemde ort. %14.8 getiri
RAPORU İNCELE →

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler