Sosyal Medya

Ekonomi

EBSO Başkanı Yorgancılar: Zeytin mi, Maden mi? Ayrımı Yanıltıcı

Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Başkanı Ender Yorgancılar, TBMM’de görüşülen ve zeytinlik alanlarla madencilik faaliyetlerini düzenleyen yasa teklifine dair önemli değerlendirmelerde bulundu.

EBSO Başkanı Yorgancılar: Zeytin mi, Maden mi? Ayrımı Yanıltıcı

PARA ANALİZ- Zeytinin hem tarihsel hem de ekonomik açıdan büyük bir değer taşıdığına işaret eden Yorgancılar, madenlerin de günümüz dünyasında stratejik öneme sahip olduğunu vurguladı. Ancak meseleyi tek yönlü ele almanın yanlış olacağına dikkat çekerek, “Ne sadece zeytini, ne de sadece madeni savunmak doğrudur. Doğa, insan, üretim, firma; hepsi bu çerçevenin içindedir” dedi.

“Yasa Teklifi Ortak Akılla Gözden Geçirilmeli”

Yorgancılar, yasa teklifinde kamu yararını gözeten ancak bazı belirsizlikler taşıyan ifadelerin bulunduğunu belirtti. Özellikle “taşıma mümkün değilse ağaç kesilecek” gibi muğlak ifadelere dikkat çeken Yorgancılar, bu tür ifadelerin açık ve bağlayıcı biçimde tanımlanması gerektiğini söyledi.

Bu hafta potansiyeli en yüksek · 5 HİSSE
GARAN ▲ Long
GirişNONEEE
T/P HedefNONEEE
S/L StopNONEEE
+ THYAO, ISCTR, SISE, META ve toplam 5 hisse bu hafta analiz edildi
🔒 Tüm seviyeleri görmek için raporu edinin
ÖRNEK RAPORU GÖR →
Yatırım tavsiyesi değildir. Detaylar için raporu inceleyiniz.

Verimsiz hale gelmiş birkaç zeytin ağacının bulunduğu bir alanın başka bir ekonomik faaliyet için değerlendirilmesinin mümkün olabileceğini, ancak tarımsal üretimi doğrudan zarara uğratacak adımların da kabul edilemez olduğunu belirten Yorgancılar, sürdürülebilirlik vurgusu yaptı.

KANITLANMIŞ SONUÇLAR%78.3 başarı · ort. %14.8
CCOLA4 Oca – 16 Şub+%38,16
GUBRF25 Oca – 11 Şub+%21,55
OYAKC4 Oca – 16 Şub+%20,56
TKFEN2 Mar – 11 Mar+%20,49
AFYON8 Mar – 16 Mar+%14,03
RAPORU İNCELE →

“Zeytin mi, Maden mi?” Ayrımı Yanıltıcı

Kamuoyunda yasa teklifine ilişkin oluşan “zeytin mi, maden mi?” ikileminin suni bir ayrım yarattığını belirten Yorgancılar, “Toplumun bir kesimini diğerine karşı konumlandırmak yerine ortak fayda üretmek esas alınmalı” ifadelerini kullandı. Yer altı zenginliğinin yer üstü bereketiyle dengelenmesinin herkesin ortak sorumluluğu olduğunu vurgulayan EBSO Başkanı, hem çevresel hem de ekonomik hassasiyetlerin gözetildiği, bütüncül bir düzenlemeye ihtiyaç olduğunu kaydetti.

HAFTALIK RAPOR
Haftalık quant yatırım raporuna erişin
AI model tahminleri
Hisse giriş seviyeleri
Hedef fiyatlar
Makro piyasa analizi
Detaylı analizi gör
KANITLANMIŞ SONUÇLAR %78.3 başarı
CCOLA 4 Oca – 16 Şub +%38,16
GUBRF 25 Oca – 11 Şub +%21,55
OYAKC 4 Oca – 16 Şub +%20,56
TKFEN 2 Mar – 11 Mar +%20,49
AFYON 8 Mar – 16 Mar +%14,03
16 işlemde ort. %14.8 getiri
RAPORU İNCELE →

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler