Sosyal Medya

Piyasa

Trendyol, Kırgızistan pazarına açılıyor

Türkiye’nin en büyük e-ticaret platformu Trendyol, Kırgızistan pazarına açılıyor. Kırgızistan Bakanlar Kurulu Başkanı Akylbek Japarov’un Ankara’ya resmi ziyareti sırasında Kırgızistan…

Trendyol, Kırgızistan pazarına açılıyor

Türkiye’nin en büyük e-ticaret platformu Trendyol, Kırgızistan pazarına açılıyor. Kırgızistan Bakanlar Kurulu Başkanı Akylbek Japarov’un Ankara’ya resmi ziyareti sırasında Kırgızistan Ulusal Yatırım Ajansı (NAI) ile Trendyol arasında anlaşma imzalandı.

 

Ulusal Yatırım Ajansı (NAI) ile elektronik platform DSM Grup Danışmanlık İletişim ve Satış Ticaret A.Ş. (Trendyol) arasında e-ticaret alanında işbirliğine ilişkin ilgili anlaşma, Kırgız-Türk hükümetler arası komisyonunun Ankara’daki 11. toplantısında imzalandı.

Yerel kaynaklara göre, Kırgızistan Bakanlar Kurulu Başkanı Akylbek Japarov, Bişkek ve Chui bölgesinde Trendyol’un lojistik merkezinin kurulması ve bir temsilcilik ofisinin oluşturulması konularında Kırgızistan Ekonomi Bakanı’na talimat verdiği aktarıldı.

Anlaşma, Japarov’un Trendyol e-ticaret lojistik merkezini ziyaret etmesi sonrasında verildiği belirtildi. Önerilen projenin amacı, ülkede çevrimiçi ticareti yoğunlaştırmak olduğu açıklandı.

Trendyol yönetimi ise yaklaşık 50 bin Kırgızistan vatandaşının uygulamayı cep telefonlarına indirdiğini ve tam iş birliğine ilgi duyduğunu belirtti.

Çinli ticaret grubu Alibaba’ya ait olan Trendyol, Türkiye’nin en büyük çevrimiçi ticaret şirketi konumunda yer alıyor. Platformlarında yaklaşık 18 milyon çeşit ürün satışa sunuluyor. Trendyol, her gün dünya çapında 30 milyondan fazla müşteriye hizmet veriyor.

 

 

 

 

Sercan ÇELİKBAŞ

patronlardunyasi.com

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler