Sosyal Medya

Şirketler

Toyota ve diğer büyük şirketler son 25 yılın en yüksek ücretini ödeyecek

Toyota ve diğer büyük Japon şirketlerinin 25 yılın en büyük ücret artışını kabul ettiği bildirildi.

Toyota ve diğer büyük şirketler son 25 yılın en yüksek ücretini ödeyecek

Toyota Motor, fabrika işçilerine yönelik yapılan yıllık ücret görüşmelerinde, sendikanın taleplerini tamamen karşılamayı kabul etti. Ayrıca, Panasonic, Nissan ve diğer önemli şirketler de benzer bir şekilde ücret artışı taleplerini onayladıklarını açıkladılar.

Foreks’in haberine göre, dünyanın en büyük otomobil üreticisi olan Toyota, aylık 28,440 yen (193 $) kadar ücret artışı ve rekor seviyede ikramiye ödemesi taleplerini karşılamayı kabul etti. Kabine Baş Sekreteri Yoshimasa Hayashi, gazetecilere yaptığı açıklamada, “Ücret artışları konusunda güçlü bir ivme görüyoruz. Güçlü ücret artışı ivmesinin küçük ve orta ölçekli firmalara da yayılması önemli” şeklinde ifade etti.

Ayrıca, çelik üreticisi Nippon Steel de sendikanın tüm ödeme taleplerini kabul ettiğini duyurdu. Ekonomistler, Japonya Merkez Bankası’nın uzun süredir hedeflediği sürdürülebilir ücret artışı ve istikrarlı fiyatlar hedeflerine ulaşmak, aynı zamanda 2016’dan bu yana uygulanan negatif faiz politikasına son vermek için önemli bir adım olarak bu ücret artışlarını değerlendirmekteler.

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler