Sosyal Medya

Reel Sektör

Sagist Group’dan Libya’da 140 milyon dolarlık otel projesi

Sagist Group, Libya’nın ikinci büyük şehri Bingazi kıyılarını turizm merkezine çevirecek yeni bir projeye imza atıyor. 120 bin metrekarelik alan…

Sagist Group’dan Libya’da 140 milyon dolarlık otel projesi

Sagist Group, Libya’nın ikinci büyük şehri Bingazi kıyılarını turizm merkezine çevirecek yeni bir projeye imza atıyor. 120 bin metrekarelik alan üzerinde otel ve bağımsız villalardan oluşacak projenin üç yıl içinde tamamlanması hedeflenirken 140 milyon dolarlık bir yatırımla gerçekleştirilecek. Sagist Group CEO’su Metin Durmaz neden Libya’yı seçtiklerini ve projeyi Patronlar Dünyası’na anlattı.

 

Projenin Libya’nın kalkınma sürecine büyük katkı sağlayacağını ve aynı zamanda da Avrupalı yatırımcıların ilgi odağı olmasını beklediklerini anlatan Durmaz, “Afrika Arap Yarımadası’nda iki ülke ön plana çıkıyor. Bunlardan biri Libya. Libya hep bizim aklımızda savaşlarla ve olaylarla kalan bir ülke ama artık o noktanın çok ötesindeler. Ben şu anda Libya’dayım ve gördüklerimde bunu ıspatlıyor.  Ülke artık normale dönmüş bir durumda. O kafamızda oluşturduğumuz Libya ile ilgisi yok.

Diğer yandan mevcut hükümet bu konulara tam destek veriyor. Arazi sorunu yok. Güvenlik oluştu, Türkiye’nin iradesi burada söz konusu. Avrupa’nın tam karşı kıyısı ve Avrupalı turistin gelmek istediği bir yer. Biz de bütün bunları hep birlikte ele alarak yerel ortağımızla birlikte bu işe giriştik. Böyle bir yatırımı uygun gördük” diye konuştu.

Türkiye’nin zaten uzun yıllardır Libya ile iş tecrübesi olduğunu, bölge halkının ve yönetiminin Türkler’e alışkın olduğunu ve Türkiye’nin bu bölgede rüştünü ispat ettiğini söyleyen Durmaz proje hakkında da şu bilgileri paylaştı;

“Burada güçlü bir yerel ortağımız var.  Bölgenin en güçlü iş adamlarından birisi, imkanlarının fazlalığı ve işi tamamen bize teslim etmesi açıkçası hoşumuza gitti. 120 bin metrekarelik bir bölgede otel ve villa konseptini sıfırdan yapacağız. İnşaat için ilk kazmayı haziran ayında vurmayı planlıyoruz hatta 16 Haziran benim doğum günümde yapalım dedim ama muhtemelen haziran başında başlayacağız.

Binaların bitiminin 1.5 sene sürmesi planlanıyor. Lüks konseptini de tamamen oturttuktan sonra üçüncü senede biz büyük bir parti ve dünyanın ünlü isimlerinin de katılacağı bir törenle açılış yapmayı hedefliyoruz.  Açılış sonrasında ise tamamen ortağımıza devretmeyi düşünüyoruz. Büyük ihtimal uluslararası otel zincirine bağlayacağız. Bizim kafamızdaki niyet bu”.

Projenin hayata geçiş sürecinde Türkiye’den aralarında mimarlar, uzmanlar, inşaatçılar gibi çok sayıda nitelikli elemanı da bölgeye getireceklerini diye getiren Durmaz, “800 kişilik bir ekip   getireceğiz. Tabi ki yerelden de ciddi ekipler kullanacağız. Ama tesisin bütün altyapısını biz kuracağız. Otel açıldıktan sonra da yine Türkler çalışacak. Dengeleri çok düzgün kuracağız” dedi.

Durmaz’ın dikkat çektiği bir nokta ise bölgenin dünya yatırımcısının radarında olduğu. Özellikle ABD’li iş insanları ve yatırımcılarının şu anda Libya’da olduğunu söyleyen Durmaz, bölgede çok alanda yatırım fırsatları bulunduğu vurguladı.

 

 

 

 

patronlardunyasi.com

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler