Sosyal Medya

Reel Sektör

Pınar Su ve İçecek’ten yıllık 8,3 ton plastik azaltımı

Sürdürülebilir yaşam politikası önderliğinde çalışan Pınar Su ve İçecek; doğal kaynakların korunması, atıkların kaynağında geri azaltılması ve döngüsel ekonomi odaklı…

Pınar Su ve İçecek’ten yıllık 8,3 ton plastik azaltımı

Sürdürülebilir yaşam politikası önderliğinde çalışan Pınar Su ve İçecek; doğal kaynakların korunması, atıkların kaynağında geri azaltılması ve döngüsel ekonomi odaklı çalışmaları kapsamında 2023 yılında elde ettiği verileri ve bu yılın hedeflerini açıkladı. Tüm üretim tesislerinde “Sıfır Atık” belgesi sahibi olan Pınar Su ve İçecek, geçtiğimiz yıl 8,3 ton plastiğin, kaynağında azaltımını sağladı.

Pınar Su ve İçecek, üretimde ham madde kullanımından atık oluşumuna kadar olan süreçte atıkların kaynağında ayrı toplandığı, depolandığı ve lisanslı geri kazanım tesislerine ulaştırıldığı veya üretim sürecine dahil olmadan kaynağında azaltıldığı etkin atık yönetimini iş modelinin odağına alarak “sıfır atık”lı bir gelecek için önemli faaliyetler gerçekleştiriyor. Bu kapsamda; ambalaj malzemesi seçimi ve malzeme kullanımının optimize edilmesi faaliyetlerini içeren birçok projeyi hayata geçirdi. Yapılan bu çalışmaları her yıl düzenli olarak kamuoyu ile paylaşan marka, 2023 yılında elde ettiği çıktıları açıkladı.

Su grubu shrink’lerinde kullanılan plastik yüzde 7,9 oranında azaltıldı

PET ambalaj gramaj optimizasyon çalışmalarını 2011 yılından bu yana sürdüren Pınar Su ve İçecek, teknolojik yatırımlar ve Ar-Ge çalışmaları sonucunda 2023 yılında, yüksek hacimli pet ürün grubunda bir önceki yıla kıyasla yüzde 4,4 oranında plastik azaltmayı başardığını açıkladı. Bu çalışmanın hayata geçirilmesi ile 2023 yılında yalnızca bir ürün grubunda 4,7 ton plastik azaltımı sağladı.

Bunun yanında; 2023 yılında ürün shrink’lerinde (şişelerin bir arada paketlenmesini sağlayan dış ambalaj) gerçekleştirilen optimizasyon çalışmaları ile içecek grubunda birim ürün başına yüzde 15,1 ila yüzde 24,2 oranında daha az plastik kullanılırken; özellikle su grubu shrink’lerinde gerçekleştirilen iyileştirme çalışmaları sonucunda ise birim ürün başına kullanılan miktar yüzde 7,9 ila yüzde 23,2 oranlarında azaltıldı. Bu çalışmaların sonucunda toplamda 3,6 ton plastiğin, kaynağında azaltımı gerçekleştirilmiş oldu. Aynı zamanda, ürün paletlerinde kullanılan separatör malzemesinde (kağıt ve ara kartonlar) kağıt kalitesi ve ölçülendirmede yapılan değişiklikler ile belirli ürün gruplarında palet ürün başına yüzde 4 iyileştirme sağlandı.

 

 

 

 

foreks.com

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler