Sosyal Medya

Para-banka-finans

Papara, T-Bank’ı satın almaya hazırlanıyor

T-Bank ve Papara, T-Bank’ın %50-50 oranındaki hissedarları Bankmed SAL ve Arab Bank PLC ile süren görüşmeler sonucunda anlaşmaya vardıklarını açıkladılar.…

Papara, T-Bank’ı satın almaya hazırlanıyor

T-Bank ve Papara, T-Bank’ın %50-50 oranındaki hissedarları Bankmed SAL ve Arab Bank PLC ile süren görüşmeler sonucunda anlaşmaya vardıklarını açıkladılar.  Anlaşmanın finansal danışmanlığını Lucid Investment Bank, hukuksal danışmanlığını ise Durukan+Partners üstlendi. Anlaşma ile ilgili yapılan açıklamada satış bedeline ilişkin bir bilgi verilmezken bankacılık kulislerinde bu bedelin 58 milyon dolar olduğu ifade ediliyor.

 

Konuyla ilgili yapılan yazılı açıklamada Papara’nın bugüne kadar yaptığı en büyük satın almaya imza attığı ve büyüme yolunda ilk adımı gerçekleştirdiği vurgulandı. Açıklamada görüşlerine yer verilen Papara CEO’su Emre Kenci, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) ve Rekabet Kurulu’nun onayları sonrasında devir işlemlerinin tamamlanacağını söyledi. Emre Kenci “2023 yılında sigorta ve yatırım ürünleriyle zenginleştirdiğimiz kullanıcı deneyimini, temel bankacılık ürünlerinin de eklenmesiyle birlikte en üst seviyeye taşıyacağız. Böylelikle Papara’nın finansın her alanında hizmet veren bir “Super App” olma yolcuğunu tamamlayacağız” dedi.

T-Bank Genel Müdürü Servet Taze ise anlaşma ile ilgili , “T-Bank’ın bireysel ve kurumsal bankacılık alanındaki köklü uzmanlığı ve 1930’lu yıllardan bugüne kadar bankacılık sektöründe elde ettiği geniş bilgi birikimi ve deneyimi Papara’nın kullanıcı odaklı vizyonu ile güçlenerek, geleneksel bankacılık ürünlerinin yenilikçi teknolojiler ve çözümlerle daha çok kullanıcıya ulaşmasını sağlayacak” açıklamasını yaptı. Papara’nın küresel pazarlarda rekabet edebilme potansiyeline inandığını belirten Taze, bu satın almanın Türkiye’de finans alanında bir mihenk taşı olacağını ve sektörü daha da ileriye taşıyacağını belirtti.

2016 yılında finansal hizmetleri herkes için hızlı, kolay, hesaplı ve keyifli hâle getirmek amacıyla kurulan Papara’nın 18 milyondan fazla bireysel kullanıcısı, aralarında Uber, TikTok gibi şirketlerin de bulunduğu 1.500’ü aşkın ticari kullanıcısı var. Papara’nın 650’den fazla çalışanı bulunuyor.

1985 yılında kurulan T-Bank’ın yüzde 50 hissesi Ürdün merkezli Arab Bank PLC, yüzde 50 hissesi ise Lübnan merkezli BankMed’e ait. Türkiye’de 12 şube ile faaliyet gösteren T-Bank’ın ödenmiş sermayesi ise 1 milyar TL.

 

 

 

patronlardunyasi.com

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler