Sosyal Medya

Borsa

Pakun çıtayı yükseltti; Hedef 100 milyon dolarlık ihracat!

2024 yılına ihracatını yüzde 50 artırma hedefiyle giren Türk un sektörünün öncü markalarından Pakun, dünyanın alanındaki en kapsamlı organizasyonu olarak bilinen Gulfood Dubai Gıda Fuarı’nda göz doldurdu...

Pakun çıtayı yükseltti; Hedef 100 milyon dolarlık ihracat!

2024 yılına ihracatını yüzde 50 artırma hedefiyle giren Türk un sektörünün öncü markalarından Pakun, dünyanın alanındaki en kapsamlı organizasyonu olarak bilinen Gulfood Dubai Gıda Fuarı’nda göz doldurdu. Fuara katılan Pakun Dış Ticaret Müdürü Oğuzcan Türk, ‘Hedefimiz yıl sonunda 100 milyon dolarlık ihracat noktasına ulaşmak” dedi.

Türkiye İhracatçılar Meclisi verilerine göre ülkenin en büyük 1000 ihracatçısı içerisinde yer alan un üreticisi ve ihracatçısı Pakun, Ortadoğu’nun ticaret merkezi Dubai’de 19-23 Şubat tarihleri arasında düzenlenen Gulfood Gıda Fuarı’na katıldı. Pakun standını gezen uluslararası ziyaretçiler, geçtiğimiz yıl Avrupa Kalite ve Lezzet Ödülü’ne layık görülen Durgun marka un hakkında bilgi aldı.  Pakun standı ayrıca, başta TMO Genel Müdürü Ahmet Güldal olmak üzere yerli ve yabancı çok sayıda sektör yetkilisini de ağırladı.

Yetkin ihracat ekibiyle birlikte fuara katılan Pakun Dış Ticaret Müdürü Oğuzcan Türk, 2023 yılında gerçekleştirdikleri yüksek oranlı büyümeyi bu yıl daha üst noktalara taşımak için atağa kalktıklarını ifade etti.

2023’te bir önceki yıla göre dolar bazında yüzde 84 oranında önemli bir büyüme gerçekleştirdiklerini belirten Türk, “2024 yılında faaliyete geçireceğimiz 3. tesisimiz ile yeni unlu mamulleri Ar-Ge tesisi ve depo yatırımlarını da tamamlamış olacağız. Öte yandan sürpriz yatırımlarımız ile üretim gücümüzü üst seviyelere çıkarmayı hedefliyoruz. Var olduğumuz dünya çapındaki 50 ülkenin yanı sıra, yeni pazarlara açılmak için yoğun bir çaba içine girdik. 2024 hedefimiz 100 milyon dolarlık ihracat noktasına ulaşmak” dedi.

Dünyanın gıda alanındaki en prestijli fuarı olan Gulfood Dubai 2024’e katılarak bir anlamda görücüye çıktıklarını belirten Türk, “ Önceki yıllarda olduğu gibi bu yıl da standımıza ve ürünlerimize yoğun bir ilgi olması mutluluk verici. Özellikle 2023 yılında Avrupa Kalite ve Lezzet Ödülü’ne layık görülen ‘Durgun’ marka Pastalık ve Böreklik Unumuz yabancılardan büyük ilgi görüyor. Fuar esnasında önemli görüşmeler yaparak üst düzey bağlantılar da kuruyoruz. Tüm bu iletişim çabamızın ihracat payımızı olumlu yönde etkileyeceğine inanıyorum” diye konuştu.

127 ülkeden binlerce firma ve markanın katıldığı, Gulfood Dubai 2024 Fuarı, dünyanın en prestijli gıda fuarı olarak kabul ediliyor. 19-23 Şubat 2024 tarihlerinde düzenlenen fuara 208 Türk firması katılıyor.

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler