Sosyal Medya

Şirketler

Mücevherci Pandora madenden çıkarılmış gümüş ve altın kullanmayı bıraktı

Dünyanın en büyük kuyumcusu olan Danimarkalı Pandora’nın madenden çıkarılan gümüş ve altın kullanmayı bıraktığı ve artık sadece üretimi daha az enerji gerektiren geri dönüştürülmüş değerli metallerle üretim yaptığı bildirildi.

Mücevherci Pandora madenden çıkarılmış gümüş ve altın kullanmayı bıraktı

65-95 dolar arasında satılan charm bilezikleriyle tanınan Danimarkalı şirket her yıl yaklaşık 340 ton gümüş ve bir ton altın satın alıyor. Yıllık raporuna göre, tedarik zinciri 2022 yılında 264.224 ton CO2 üretti.

İletişim ve sürdürülebilirlikten sorumlu kıdemli başkan yardımcısı Mads Twomey-Madsen, yeni çıkarılan metaller yerine geri dönüştürülmüş metallerin kullanılmasının Pandora’nın dolaylı CO2 emisyonlarını yılda yaklaşık 58.000 ton azalttığını söyledi.

Foreks’in haberine göre, Twomey-Madsen, Aralık ayında %100 geri dönüştürülmüş gümüş ve altına ulaştığını açıklayan Pandora’nın bu geçiş için yılda yaklaşık 10 milyon dolar yatırım yaptığını ve bu maliyeti fiyat artışları yoluyla tüketicilere yansıtmak yerine üstleneceğini belirterek şu ifadelere yer verdi: “Geri dönüşüm için bir prim ödüyoruz, çünkü tedarikçilerimizin bu geçişleri yapmasına da yardımcı olmamız gerekiyor.”

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler