Sosyal Medya

Borsa

Kocaer Çelik, Servis Merkezi’nin kapasitesini %50 artıracak yatırımını tamamladı

Kocaer Çelik, ürettiği çelik profilleri projeye özgü ve müşteri talepleri doğrultusunda işleyerek yüksek katma değerli ürün haline getirdiği Servis Merkezi’nin kapasite artış yatırımını tamamladı...

Kocaer Çelik, Servis Merkezi’nin kapasitesini %50 artıracak yatırımını tamamladı

Altı kıtada 140 ülkeye gerçekleştirdiği ihracatla son 6 yıldır demir-çelik sektöründe Ege Bölgesi’nin en büyük ihracatçısı ve Türkiye’nin kendi sektöründe en büyük çelik profil üreticilerinden olan Kocaer Çelik, ürettiği çelik profilleri projeye özgü ve müşteri talepleri doğrultusunda işleyerek yüksek katma değerli ürün haline getirdiği Servis Merkezi’nin kapasite artış yatırımını tamamladı.

60 yılı aşkın tecrübe ve birikime sahip Kocaer Çelik, Türkiye, Avrupa ve dünyanın birçok ülkesinde çelik profil üretimi, servis merkezi ile imalat operasyonları ve galvaniz kaplama işlemlerini entegre bir yapıda gerçekleştiren nadir şirketlerden biri olarak öne çıkıyor. Şirket, çelik ürünleri işleyerek nihai ürün haline getiren servis merkezinin 120.000 ton/yıl olan kapasitesini gerçekleştirdiği yatırımla %50 artırarak 180.000 ton/yıl seviyesine çıkardı. Devreye aldığı yatırımın ardından şirket, İzmir Aliağa’da toplam 280.000 m² alanda 800.000 ton/yıl kapasiteli 3 Çelik Profil Fabrikası, Avrupa ve Türkiye’de Amerika Yeşil Bina konseyi tarafından verilen LEED v4 Gold sertifikasına sahip ilk ve tek tesis olarak öne çıkan 100.000 ton/yıl kapasiteli Galvaniz Fabrikası, 180.000 ton/yıl kapasiteli Çelik Servis Merkezi ve binin üzerinde çalışanı ile üretime devam ediyor.

Galvaniz Tesisi ile birlikte hizmet veren Çelik Servis Merkezi; nihai kullanım alanına yönelik boy kesim, kaynaklı imalat, talaşlı imalat, delme ve zımba hattı, bükme hattı ve sıcak daldırma galvaniz alanında hizmet sağlıyor. 60’a yakın farklı kimyasal kompozisyon içeren kalitede ve 12 binin üzerinde çeşitli cins, ebat ve kalınlıklarda katma değerli ürünler sunan Kocaer Çelik, başta güneş enerjisi olmak üzere enerji, yapı ve konstrüksiyon, çelik köprü, maden, tünel, otomotiv, demiryolu ve gemi inşa gibi birçok sektörde, müşterilerine proje bazlı taleplerine uygun, özel ve katma değeri yüksek ürünler sunuyor.

“Katma değerli ürünlerimizin payını yükselterek küresel rekabet gücümüzü artıracağız”

Katma değerli ürünlerin toplam portföydeki payını artırma hedefleri doğrultusunda önemli bir yatırımı tamamladıklarını belirten Kocaer Çelik Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Kocaer, “Üretim gücümüz ve esnekliğimiz, geniş ve katma değerli ürün portföyümüz, geliştirdiğimiz yenilikçi ürünler ve hizmetler sayesinde küresel ölçekte önemli bir tedarikçi konumundayız. Şirket olarak çelik ürünlerinin, gelişen dünyaya ancak katma değerli şekilde, yenilenerek ve dönüşerek ayak uydurabileceğine inanıyoruz. Bu nedenle modern üretim tesislerimizde, üstün mühendislik gücümüzle çeliğin daha farklı ve kapsamlı alanlarda kullanılmasını sağlayacak yüksek katma değerli ürünlere yöneldik. Bu faaliyetlerimiz sonucunda toplam satış hacmi içinde yüksek katma değerli ürünlerin payını bir yıl gibi kısa sürede %33’den %42 seviyesine yükselttik. Bu oranı daha da ileri taşıma hedefimiz doğrultusunda Çelik Servis Merkezi’mizin kapasite artırımına yönelik yatırımımızı tamamlayarak devreye aldık. Aliağa-A2 fabrikasındaki yatırımlarımızın tamamlanmasının ardından, yeni katma değerli ürünlerin üretimine yönelik Aliağa-A1 fabrikasında da son teknolojiyi kullanarak gerçekleştirdiğimiz revizyon yatırımlarını da çok yakın zaman içerisinde tamamlayacağız. Önümüzdeki dönemde devreye alacağımız yeni ürünler ile katma değerli üretim miktarımızı, küresel rekabet gücümüzü ve ihracatımızı daha da artırmayı hedefliyoruz” dedi.

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler