Sosyal Medya

Reel Sektör

Hisseleri satılan MNG Airlines filosuna bir yeni uçak ekledi

Havayolu şirketi MNG Airlines’ın bir kısım hissesini geçtiğimiz hafta Birleşik Arap Emirlikleri’ndeki International Holding Company’ye (IHC) ait Ghitha Holding’e satılmıştı.…

Hisseleri satılan MNG Airlines filosuna bir yeni uçak ekledi

Havayolu şirketi MNG Airlines’ın bir kısım hissesini geçtiğimiz hafta Birleşik Arap Emirlikleri’ndeki International Holding Company’ye (IHC) ait Ghitha Holding’e satılmıştı. Yüzde 44’ünü 211,2 Milyon dolara satan MNG, aradan bir hafta geçmeden, filosuna bir yeni uçak ekledi.

İş insanı Mehmet Nazif Günal, havayolu şirketi MNG Airlines’ın bir kısım hissesini geçtiğimiz hafta Birleşik Arap Emirlikleri’nin en büyük şirketlerinden International Holding Company’ye (IHC) ait Ghitha Holding’e satmıştı. Yüzde 44’ünü 211,2 Milyon dolara satan MNG, aradan bir hafta geçmeden, filosuna bir yeni uçak ekledi. 11’inci uçağını Airbus’tan yana kullanan MNG’nin filosuna katılan uçak ise A330-200F. Şirketin Linkedin hesabından yapılan açıklamada “MNG Havayolları ailesinin en yeni üyesi olan TC-MCU olarak kayıtlı A330-200F’yi duyurmaktan heyecan duyuyoruz. Bu uçak, modern tasarımı, yüksek performansı ve çevre dostu özellikleriyle havacılık sektöründeki varlığımızı güçlendiriyor” denildi.

Uçağın nereden veya ne kadara alındığı bilinmiyor. Ancak sıfırının fiyatı 200 milyon doların üzerinde. Alman şirketi EFW daha önce iki adet A330-300 uçağını MNG için dönüştürmüş ve filoya 2022 yılında teslim etmişti. MNG Airlines’ın filosunda şu anda Airbus A300-600, A321-200, A330-200 ve A330-300P2F uçakları var. Bilindiği üzere geçtiğimiz yılın ağustos ayında MNG Airlines, New York borsasında halka açık bir ABD şirketi olma planlarının bir parçası olarak, özel sermaye şirketi Golden Falcon Acquisition ile teklif ettiği iş birleşmesi anlaşmasını feshetti.

Geçtiğimiz hafta da BAE merkezli yatırım şirketi International Holding Company şirkete iştirak kanalıyla ortak olmuştu. IHC’nin başında BAE Emiri’nin kardeşi HH Şeyh Tahnoon bin Zayed Al Nahyan bulunuyor. Şeyh Tahnoon, ayrıca BAE Güvenlik Konseyi Başkanlığını yürütüyor. Tahnoon’un yönettiği International Holding Company geçen yıl Kalyon Enerji’nin hisselerinin yarısını 500 milyon ABD Dolar bedel karşılığında satın aldığını açıklamıştı.

 

 

 

 

Gökmen Mert KURAL

patronlardunyasi.com

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler