Sosyal Medya

Şirketler

Ford Motor Mustang elektrikli araçlarında indirim yaptı

Ford Motor, Tesla'nın fiyat indirimlerine yanıt olarak Mustang Mach-E elektrikli araçlarında 8 bin 100 dolarlık bir fiyat düşüşüne gitti. Bu fiyat indirimleri, elektrikli SUV satışlarının Ocak ayında bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 51 düşmesinin ardından gerçekleşti. Ayrıca, genel elektrikli araç satışları da geçen yılın Ocak ayına göre yüzde 11 azaldı.

Ford Motor Mustang elektrikli araçlarında indirim yaptı

Ford’un indirim kararı, Mach-E’nin 3 bin 750 dolarlık vergi kredisine uygunluğunu kaybetmesi ve elektrikli SUV satışlarının azalmasıyla birlikte geldi. Premium elektrikli araçlara olan talepteki azalma nedeniyle, şirket elektrikli Mustang modellerinin fiyatlarını düşürmeye karar verdi.

Ford Credit, bu fiyat indirimlerine ek olarak nitelikli alıcılara özel avantajlar sunuyor. 72 ay boyunca finansman ve kiralama yapanlara 7 bin 500 dolarlık nakit teşviği gibi avantajlar, müşterilere cazip teklifler sunmayı amaçlıyor. Bu teşvikler, Ford Credit’in zaten geçerli olan vergi kredilerine ek olarak sağlanıyor.

Bloomberg HT’den Hande Berktan’ın haberine göre, Ford Motor Company sözcüsü Marty Günsberg, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Mustang Mach-E, Amerika’da 2023’te 2. sıradaki elektrikli SUV aracı oldu. Satışları artırmak ve müşteri memnuniyetini sağlamak amacıyla pazar şartlarına uyum sağlamaya devam ederken, modellerimizin fiyatlarını yeniden ayarlıyoruz” ifadelerine yer verdi.

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler