Sosyal Medya

Reel Sektör

Eksim Holding’den Gürcistan’da rüzgar enerjisi yatırımı

Eksim Holding’in Gürcistan’da rüzgar enerjisine yatırımı yapacak. Bu yatırımı, Gürcistan Uluslararası Yatırımcılar Derneği Başkanı Osman Chalishkan-Tsukananadze “Business Partner” programında açıkladı.…

Eksim Holding’den Gürcistan’da rüzgar enerjisi yatırımı

Eksim Holding’in Gürcistan’da rüzgar enerjisine yatırımı yapacak. Bu yatırımı, Gürcistan Uluslararası Yatırımcılar Derneği Başkanı Osman Chalishkan-Tsukananadze “Business Partner” programında açıkladı.

 

Eksim Holding’in Gürcistan’da rüzgar enerjisine yatırım yapacak. Bu yatırımı, Gürcistan Uluslararası Yatırımcılar Derneği Başkanı Osman Chalishkan-Tsukananadze “Business Partner” programında açıkladı.

Çeşitli alanlarda yatırımcıların ilgisini arttırmak için aktif olarak çalışan derneğin başkanı Tsukananadze, “Yatırımcılar Gürcistan’da farklı alanlarda yatırım yapmakla ilgileniyor. Bunlardan biri rüzgar enerjisi, aynı zamanda tarım. Eksim Holding’in halihazırda Gürcistan’a yatırım yaptığını söyleyebilirim. Hükümetle bu yönde görüşmeler yapıldı. Yakın zamanda rüzgar enerjisi ve bu yönde yatırımlar yapılacak” dedi.

Türkiye ile Gürcistan arasında 2022 yılında bir kümülasyon anlaşması imzalandığını hatırlatan Tsukananadze, “Tekstil alanında zaten yatırımcılarımız var ve burada üç ana alana sahip olmak istiyoruz: tekstil, inşaat malzemeleri ve mobilya malzemeleri. Mobilyaya olan ilgiyi artırmak ve Gürcistan’a yatırım çekmek istiyoruz., Bu konuda da şimdiden ilgi var, görüşmeler yapıyoruz” diye konuştu.

Gürcistan, Avrupa Birliği ve Türkiye arasında 29 Nisan 2022 tarihinden itibaren uygulanan çapraz kümülasyona göre, Gürcistan’da Türk hammaddeleri kullanılarak üretilen sanayi (tarım hariç) ürünlerinin AB pazarına ihracatı serbest ticaret rejimi kapsamında mümkün oluyor.

 

 

 

 

 

patronlardunyasi.com

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler