Sosyal Medya

Borsa

Doğuş, İstinye Park AVM’yi Arap yatırımcılara sattı!

Doğuş Holding ve Qatar Investment Authority İstinyePark'taki hisselerini 500 milyon dolara sattı. Anlaşmayla İstinyePark 1,2 milyar dolar değerlemeyi gördü...

Doğuş, İstinye Park AVM’yi Arap yatırımcılara sattı!

İstanbul’un önemli alışveriş noktalarından biri olan İstinyePark’ın satışıyla ilgili detaylara Bloomberg ulaştı. Bloomberg’e konuşan konuya yakın kaynaklara göre Doguş Holding ve Qatar Investment Authority İstanbul’daki alışveriş merkezi İstinyePark’taki azınlık hissesini yaklaşık 500 milyon dolara Orjin Group’a sattı.

Rekabet Kurumu tarafından onaylanan anlaşmayla birlikte kaynaklar İstinyePark’ın 1,2 milyar dolarda değerlendiğini bildirdi. Orjin İstanbul’daki İstinyePark’ın yüzde 58 hissesine sahipti.

Kaynaklar Orjin kurucuları Zafer Yıldırım ve Zafer Kurşun’un AVM’yi gayrimenkul yatırım ortaklığına çevirmek istediğini ancak QIA-Doğuş ortak girişiminin bu teklifi kabul etmediğini ve nihayetinde hisselerini satmaya karar verdiğini belirtti.

QIA, Doğuş’un bankalarla olan 2,7 milyar dolarlık bir yeniden yapılandırma planını desteklemek için nakit arayışı içinde olduğu bir dönemde, 2020 yılında İstinyePark’a yatırım yapmıştı. Katar varlık fonu, Doğuş Turizm’in yüzde 70’ine sahipken, geri kalan hisse Şahenk ailesine ait.

QIA’nın Türkiye’de QNB Finansbank, Trendyol’da hisse ve yapay zeka ile tüketici davranışlarını tahmin hizmeti sunan startup Insider’da yatırımları bulunuyor.

 

ekonomim.com

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler