Sosyal Medya

Borsa

Biotrend, Atık Yönetiminde Çalışmalarına Devam Ediyor

Biotrend   Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Ali Nalçacıoğlu, şirketin atık yönetimi ve enerji üretimi alanındaki çalışmalarını anlattı...

Biotrend, Atık Yönetiminde Çalışmalarına Devam Ediyor

Future& Trends Summit’te bir konuşma yapan Biotrend   Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Ali Nalçacıoğlu, şirketin atık yönetimi ve enerji üretimi alanındaki çalışmalarını anlattı.

Nalçacıoğlu, Biotrend’in entegre katı atık yönetim alanındaki faaliyetlerine değindi ve şirketin kurulu gücünün 118 MW olduğunu ve bu gücün tamamının biyokütleden edildiğini sözlerine ekledi.

Nalçacıoğlu, atık yönetiminin çevreyle doğrudan ilişkili bir süreç olduğunu belirterek, “Atığı birlikte toplayıp karıştırıp bir yere getirdiğimizde bunu temizlemek için tekrar efor sarf ediyoruz. Ama belli atıkları nispeten daha değerli olanları ayrı toplasak çok daha faydalı bir süreç yönetimine imza atabileceğiz. Örneğin, elektrik üretiminde organik atıkları diğerlerinden ayrıştırmak için önemli bir kaynak ayrılıyor.” dedi.

Nalçacıoğlu, şirketin atık yönetimi ve enerji üretimi projelerini çevre dostu uygulamalar ve sürdürülebilirlik ilkeleri doğrultusunda yürüttüğünü vurguladı. Bu kapsamda, şirketin tesislerinde atıktan enerji üretiminin yanı sıra, atıktan geri dönüşüm ürünleri elde etmek, atıkların ısısını alternatif enerji kaynakları olarak kullanmak gibi çalışmalar yürüttüğünü belirtti.

Nalçacıoğlu, Türkiye’de atık yönetiminin en büyük eksikliğinin yıllardır “kirleten öder” prensibinin uygulanmaması olduğunu söyledi. Bu durumun atık yönetiminin ve atık yönetimine dayalı yenilenebilir enerji üretiminin önündeki en büyük engellerden biri olduğunun ise altını çizdi.

Nalçacıoğlu, Biotrend’in uyguladığı modelin Türkiye’de diğer atık tesislerine de örnek olacağına inandığını belirterek, “Firmamızın atık yönetimi ve enerji üretimi projeleri, çevre dostu uygulamalar ve sürdürülebilirlik ilkeleriyle ön plana çıkmaya devam ediyor. Ancak, daha geniş kapsamlı bir sürdürülebilir atık yönetimi için, hem sektördeki diğer paydaşlarla iş birliği yapmaya devam edeceğiz, hem de Türkiye’nin atık yönetimi politikalarını daha etkili bir şekilde güçlendirmek için çalışacağız.” dedi.

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler