Sosyal Medya

Borsa

Astor Enerji, hem iç pazarda hem de uluslararası arenada büyümeye devam ediyor…

Astor Enerji A.Ş., enerji sektöründe liderliğini sürdürürken hem iç pazarda hem de uluslararası arenada büyümeye de devam ediyor...

Astor Enerji, hem iç pazarda hem de uluslararası arenada büyümeye devam ediyor…

Astor Enerji A.Ş., enerji sektöründe liderliğini sürdürürken hem iç pazarda hem de uluslararası arenada büyümeye de devam ediyor. Şirket, yerli pazarda güçlü bir varlık sergilerken, 2023 yılı ciro hedefine ulaşma ve hatta aşma yolunda da önemli bir yol izledi. Astor Enerji A.Ş.’ nin 2023 yılı KAP bildirimlerine göre; yeni iş ilişkileriyle ilgili yapılan duyuruların toplam tutarı 501 milyon 285 bin 482 USD olarak paylaşıldı. Bu veriler, Astor Enerji’nin yıl içindeki performansını ve siparişlerdeki yüksek doluluğunu yansıttı.

Astor Enerji A.Ş., 2023 yılında 540 milyon USD ciro hedefine ulaşmak için önemli adımlar attı. Şirketin KAP bildirimlerine göre, yeni iş ilişkileriyle ilgili yapılan duyuruların toplam tutarı 501 milyon 285 bin 482 USD olarak bildirildi. Şirketten yapılan açıklamaya göre; 246 milyon 732 bin 482 USD tutarındaki yeni siparişler yurtiçi piyasadan alındı. Astor Enerji A.Ş.’ nin uluslararası alanda aldığı yeni siparişler değerlendirildiğinde ise; 254 milyon 552 bin 922 USD tutarındaki yeni iş anlaşmaları yurtdışında yerleşik müşteriler ile yapıldı.

ŞİRKET, PAZAR PAYI İLE GÜÇLÜ BİR PERFORMANS SERGİLİYOR

ASTOR Enerji A.Ş. Genel Müdür Yardımcısı- CFO Olcay Doğan, şirketin 2023 yılı ciro hedefine ilişkin gelişmelerini değerlendirerek; “2023 yılı ciromuz için belirlediğimiz hedef 540 milyon USD. Yıl boyunca bu hedef üzerinde çalışarak, şirketimizin gelirini arttırmayı ve büyümeyi sürdürmeyi amaçladık. Şimdiye kadar gerçekleştirdiğimiz KAP duyurularının özeti de göstermektedir ki, yeni iş ilişkileri konulu bildirimlerin toplam tutarı 501 milyon 285 bin 482 USD’ ye ulaştı. Bu rakamın 246 milyon 732 bin 482 USD’ si yurtiçine yapılan satışlardan, 254 milyon 552 bin 922 USD’ si ise yurtdışına yapılan satışlardan oluştu.

KAP üzerinden yapılan yeni iş ilişkisi duyuruları belli büyüklük ve özellikteki siparişleri kapsamakta olup, tüm siparişlerin duyurusu yapılmamaktadır. Bu tablo, Astor Enerji’nin güçlü bir müşteri portföyüne ve yurtiçi ve yurtdışında güçlü bir pazar payına sahip olduğunu gösteriyor. Şirketimiz 2023 yılında olduğu gibi 2024 yılı siparişlerini de doldurarak üretim planlamasını yapmış durumda.

KAP duyurularının tamamı 2023 yılı hasılatına yansımayacak olmakla birlikte, sipariş stoğundaki doluluk ve kesintisiz devam eden Ar-Ge odaklı sürdürülebilirlik yatırımları ve kapasitedeki aşamalı artışlar, 540 Milyon USD olan 2023 yılı hasılat hedefinin aşılacağının öncü göstergesi niteliğindeydi.

Aynı şekilde KAP duyurularının yüzde 51’ini oluşturan yurt dışı pazarında ise 90 ülkeyi aşan yaygın yelpaze devam ederken, şirket mevcut pazarlarda gücünü pekiştirerek yeni ürünler ile yeni pazarlara da girmeye devam ediyor.

Astor Enerji’nin 2023 yılında kamuoyu ile paylaştığı; yeni iş anlaşması duyuruları; yurt içinde ülkemizin enerji sektöründe önemli işler yapan gerek kamu gerekse özel sektör firmalarını kapsarken, yurt dışında özellikle Ukrayna, Almanya, İngiltere, Irak, Suudi Arabistan ve Litvanya gibi ülkelerde yer alan kamu ve özel sektör firmaları ile yeni ve güçlenen iş ilişkileri tesis edildi.

Doğan; “Şirketimiz; sürdürülebilirlik ve kalite anlayışı ile müşterileriyle olan ilişkilerini korurken yeni iş fırsatları yaratarak 2023 ciro hedefimizi gerçekleştirmeye ve yeni yılda da performansını arttırmaya yönelik çalışmalarımızı sürdürdü. Şirket olarak enerji sektöründeki sorunları çözmek ve sürdürülebilir enerji kaynaklarına olan talebi karşılamak için çalışmalarına devam ediyor. 2024 yılında da özellikle müşterilerimize daha iyi hizmet verebilmek ve sektördeki liderliğimizi sürdürebilmek için teknolojik yeniliklere yatırım yapmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Astor Enerji A.Ş., 2024 yılında da bu büyüme trendini sürdürmek ve daha da ilerlemek için stratejik planlamalar yapıyor. Müşteri ilişkilerini güçlendirmek, yeni iş fırsatlarını değerlendirmek ve ürün portföyünü geliştirmek gibi adımlar bu planlamaların temelini oluşturuyor.

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler