Sosyal Medya

Borsa

Anadolu Efes 2024’ün ilk çeyrek finansal sonuçlarını açıkladı

Üretim hacmi bakımından dünyanın ilk 10, Avrupa’nın ise ilk 5 bira şirketinden biri olarak çalışmalarını sürdüren Anadolu Efes, makroekonomik göstergelerin değişken olduğu dinamik faaliyet ortamında 2024 yılının ilk çeyrek finansal sonuçlarını açıkladı...

Anadolu Efes 2024’ün ilk çeyrek finansal sonuçlarını açıkladı

Üretim hacmi bakımından dünyanın ilk 10, Avrupa’nın ise ilk 5 bira şirketinden biri olarak çalışmalarını sürdüren Anadolu Efes, makroekonomik göstergelerin değişken olduğu dinamik faaliyet ortamında 2024 yılının ilk çeyrek finansal sonuçlarını açıkladı. 2024 yılı konsolide net satış gelirleri, %5,1 oranında artarak 43.561,6 milyon TL seviyesinde gerçekleşti. Bu çeyrekte elde edilen konsolide net kâr, bir önceki yılın aynı dönemine kıyasla artış göstererek 3.140,5 milyon TL seviyesine yükseldi. Bira Grubu Başkanı ve Anadolu Efes CEO’su Onur Altürk, güçlü bir performans sergileyerek yıla başarılı bir başlangıç yaptıklarını paylaştı. Altürk, sürdürülebilir büyüme ve çeşitlilik stratejileri doğrultusunda 1 Haziran 2024 itibarıyla dünyanın önde gelen distile alkol üreticilerinden William Grant & Sons ile güçlerini birleştirerek Türkiye’deki yolculuklarında yeni bir dönemi başlatacaklarını söyledi. Bu iş birliğinin ve başarılı ilk çeyrek sonuçlarının yılın geri kalanında hedeflerine ulaşma konusundaki inançlarını artırdığını da belirtti.

Anadolu Efes, Kamuoyu Aydınlatma Platformu’nda (KAP) 2024 yılının ilk çeyrek finansal sonuçlarını açıkladı. Açıklamaya göre; yılın ilk çeyreğinde Anadolu Efes’in konsolide net satış gelirleri %5,1 oranında artarak 43.561,6 milyon TL’ye ulaştı. Konsolide satış hacmi, geçen yılın aynı çeyreğine göre %0,9 oranında büyüme kaydetti.

Bira grubunun konsolide hacminde artış kaydedildi

Bira grubunun konsolide hacmi, 2024 yılının ilk çeyreğinde geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre %12,4 oranında önemli bir artış kaydederek 8,1 mhl’ye ulaştı. Uluslararası bira operasyonlarının hacmi ilk çeyrekte %12,5’lik artış ile 7,1 mhl’ye ulaşarak yıla oldukça güçlü bir başlangıç yaptı.

Bira operasyonlarının net satış gelirleri, %8,1 artışla 16.204,2 milyon TL seviyesinde gerçekleşti.

Bira Grubu Başkanı ve Anadolu Efes CEO’su Onur Altürk, 2024 yılının ilk çeyrek değerlendirmesinde şunları belirtti: “Zengin marka portföyümüz ve ticari yetkinliklerimiz sayesinde yılın ilk çeyreğine güçlü bir başlangıç yaptık. Etkili gelir yönetimi ve güçlü ürün portföyümüzle bu çeyrekte elde edilen konsolide net kâr, bir önceki yılın aynı dönemine kıyasla artış göstererek 3.140,5 milyon TL’ye ulaştı. Sürdürülebilir büyüme ve çeşitlilik stratejimiz doğrultusunda 1 Haziran 2024 itibarıyla dünyanın önde gelen distile alkol üreticilerinden William Grant & Sons ile güçlerimizi birleştirerek Türkiye’deki yolculuğumuzda yeni bir dönemi başlatıyoruz.  Sürdürülebilir değer yaratma önceliğimize ve kârlılığa odaklanmaya devam ederek 2024 hedeflerimizi gerçekleştireceğimize inanıyoruz.”

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler