Sosyal Medya

Borsa

Agrotech’ten ‘global hamleler’

Hakla arz olduktan sonra Borsa İstanbul’da 23 Kasım’da işlem görmeye başlayan Agrotech Yüksek Teknoloji ve Yatırım A.Ş. Kamuyu Aydınlatma Platformu’na…

Agrotech’ten ‘global hamleler’

Hakla arz olduktan sonra Borsa İstanbul’da 23 Kasım’da işlem görmeye başlayan Agrotech Yüksek Teknoloji ve Yatırım A.Ş. Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) yeni iş ilişkileri ve yatırımlarıyla ilgili açıklamalarda bulunmaya devam ediyor.

Agrotech 16 Şubat tarihinde yapay zeka ve robotik yazışma tabanlı yeni nesil e-ticaret ürünü olan BYCHAT yazılımını, Merkezi Hong Kong’da bulunan ve 63 ülkede hizmet veren Ares Technology Limited şirketi ile iş ortaklığı sözleşmesi imzaladığını duyurdu.

Ares’in yıllık 1,2 milyar dolar (yaklaşık 36 milyar TL) hacme sahip tüm e-ticaret ve dijital dönüşüm süreçleri Agrotech’in yüzde 90 ortaklığı olan Grid Teknoloji LTD. tarafından BYCHAT ile sağlanacak. Bu iş birliğinden yıllık yaklaşık 720 milyon TL kazanacak.

Dün yapılan açıklamada ise Grid Teknoloji’nin Birleşik Arap Emirlikleri’nin prestijli organizasyonlarından Turkish Business Council (TBC) tarafından 2000’den fazla üye ve şirkete hizmet sunmak üzere düzenlenen ihaleyi kazandığını duyurdu. Şirket yöneticileri bugün sözleşmeyi imzalamak üzere Dubai’ye gidiyor.

Agrotech bugün yaptığı KAP açıklamasında ise uluslararası alanda güçlenmek için yeni bir sürece girildiğini bildirdi:

“Şirketimiz, sektördeki konumunu daha da pekiştirecek stratejik bir büyüme hamlesini başlatarak küresel arenadaki yükselişini hızlandırıyor. Yönetim Kurulumuz, yeni pazarlara açılmak, ürün portföyünü genişletmek ve uluslararası iş ortaklıkları kurmak gibi kararlı adımlarla sürdürülebilir bir büyüme hedefliyor. Bu kapsamlı strateji, şirketimizin uluslararası rekabet gücünü artırarak küresel pazarda güçlü bir konum elde etme amacını taşıyor.”

Açıklamada ayrıca 1 milyar TL’lik alım sözleşmesi imzalamış olduğumuz HÜNNAP markasının da dünya pazarında yer almasının sağlanacağı kaydedildi.

Şirket Yönetim Kurulu, Birleşik Arap Emirlikleri’nde Dubai merkezli AGROTECH GLOBAL’in kurulması kararı alırken, şirketi temsil etmek ve imzalamak üzere Murat Teksöz’e yetki verildi.

Şirketten bugün yapılan ikici bir açıklamada ise Borsa İstanbul’da oluşan hisse değerinin Agrotech’in gerçek performansını yansıtmadığı belirtildi. Açıklamada başta halka açık pay sahipleri olmak üzere tüm hissedarların menfaatlerinin korunması ve sağlıklı fiyat oluşumuna katkıda bulunmak amacıyla en fazla 10 milyon lot veya 500 milyon TL tutarında hissenin geri alınacağın belirtildi.

 

 

 

 

 

patronlardunyasi.com

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler