Sosyal Medya

Ekonomi

Sanayide ara eleman sıkıntısını kadın işçi çözüyor

Birçok iş kolunda yaşanan ara eleman sorununa çözüm için geliştirilen ‘Sanayide Kadın Eli’ projesi sonuç verdi. Ev kadınları aldıkları eğitim…

Sanayide ara eleman sıkıntısını kadın işçi çözüyor

Birçok iş kolunda yaşanan ara eleman sorununa çözüm için geliştirilen ‘Sanayide Kadın Eli’ projesi sonuç verdi. Ev kadınları aldıkları eğitim sonrasında fabrikalarda kaynakçı, paketlemeci, montajcı, boyacı ve pres operatörü olarak çalışmaya başladı. Antalya’da başlayan modelin Türkiye’ye yayılması hedefleniyor.

 

Türkiye’nin çeşitli illerinde farklı alanlarda faaliyet gösteren sanayici ve üreticinin işçi ve ara eleman bulma sıkıntısı devam ederken, Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) ile Antalya Organize Sanayi Bölgesi’nin (AOSB) ortaklaşa yürüttüğü ‘Sanayide Kadın Eli Projesi’ yüz güldürdü. Ev kadını olan onlarca kadın, farklı alanlardaki fabrikalarda kaynakçı, paketlemeci, montajcı, boyacı ve pres operatörü olarak çalışmaya başladı.

Hürriyet’e konuşan ATSO ve AOSB Başkanı Ali Bahar, sanayi bölgesindeki kadın çalışan sayısının 6 bine ulaştığını vurgulayarak, “Sanayiye kadın elinin değmesi büyük bir gurur. Kadınlarımız fizik odaklı işleri de çok rahat yapabildiklerini kanıtladı. Kadınlarımızın olduğu fabrikalardaki memnuniyete şahidiz. Nitelikli çalışan konusunda ciddi sorunlar yaşıyorduk ve bu sorunu kadınlarımız sayesinde çözmeye başladık. Üst düzey eğitimlere çok hızlı uyum sağlıyorlar ve çalışmaya çok istekliler. Biz bu modelin tüm Türkiye’ye yayılmasını istiyoruz. Şu anda toplam çalışanımızın yüzde 33’ü kadın. Bunu en kısa sürede yüzde 40 seviyesine çıkartacağız” diye konuştu.

 

 

 

hurriyet.com.tr

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler