Sosyal Medya

Raporlar

Morgan Stanley: Rolex satış rekoru kırdı

Morgan Stanley tarafından hazırlanan bir rapora göre, İsviçre’nin en büyük saat markasının pazar payı kazanmasıyla birlikte Rolex satışları ilk kez…

Morgan Stanley: Rolex satış rekoru kırdı

Morgan Stanley tarafından hazırlanan bir rapora göre, İsviçre’nin en büyük saat markasının pazar payı kazanmasıyla birlikte Rolex satışları ilk kez 11,5 milyar dolara (360 milyar 175 milyon 400 bin TL) ulaştı.

Bloomberg’de yer alan habere göre, İsviçre’nin lüks saat markası Rolex, 2023’te 11,5 milyar doları (360 milyar 175 milyon 400 bin TL) satışla 1,24 milyon saat üretti. Morgan Stanley ve İsviçreli firma LuxeConsult’un analistleri çarşamba günkü bir raporda bunun 2022’ye göre yüzde 11’lik bir artış olduğunu belirterek, Rolex’in mevcut pazar payı seviyesinin “benzeri görülmemiş” olduğunu ekledi.

Daytona, Submariner ve Datejust modellerinin üreticisi, varlıklı alıcıların, Hans Wilsdorf’un adını taşıyan bir hayır kurumu tarafından kontrol edilen Cenevre merkezli kuruluş tarafından üretilen saatleri talep etmesiyle perakende pazar payını yüzde 30’un biraz üzerine çıkardı. Markayı 1908 yılında kurdu. Aynı vakfın sahibi olduğu daha düşük fiyatlı Tudor saat markası, Morgan Stanley tahminlerine göre 2023 yılında yaklaşık 545 milyon franklık (19 milyar 280 milyon 612 bin 150 Türk Lirası) satış rakamına ulaştı.

Morgan Stanley analistleri raporda “Başka hiçbir lüks marka kendi sektöründe bu kadar baskın bir konuma sahip olamaz” diye yazdı. Analistler, Louis Vuitton’un geçen yıl lüks çanta pazarında yaklaşık yüzde 19’luk bir paya sahip olduğunu söyledi. Analistler Rolex markası “Cartier, Omega, Audemars Piguet, Patek Philippe ve Richard Mille markalarının toplamından daha fazla satışla lüks saat endüstrisinde tartışmasız 1 numara olmaya devam ediyor” ifadelerini kullandı.

Rapor, İsviçre’deki lüks saat satışlarının, yıllık satışları 1 milyar frankın üzerinde olan bir avuç marka tarafından yönetilmeye devam ettiğini gösterdi. Richemont’un kontrolündeki tarihi marka Vacheron Constantin, 2023’te ilk kez 1 milyar franklık elit satış kulübüne katıldı. Analistler, yelpazenin diğer ucunda, Swatch Group AG’nin aynı adı taşıyan markasının 2023 yılında 2 milyondan fazla MoonSwatch ve toplamda yaklaşık 5,8 milyon saatin ortalama 141 frank fiyatla satıldığını belirtti. Büyük ölçüde Omega ile iş birliği olan MoonSwatch’ın başarısı sayesinde Swatch, üst üste ikinci yıl en hızlı büyüyen saat markası oldu.

 

 

 

 

patronlardunyasi.com

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler