Sosyal Medya

Reel Sektör

ATO Başkanı Gürsel Baran eleman bulamadıklarını söyledi

Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran, Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi Turizm Fakültesi'nin düzenlediği geleneksel "Kariyer Günü" etkinliğine katılarak reel sektörün önemli sorunlarından birinin eleman bulamamak olduğunu ifade etti. Baran, gençlere iş hayatındaki deneyim ve tecrübelerini aktardığı konuşmasında, üniversitelerin reel sektörle işbirliği içinde düzenlediği etkinliklerin nitelikli işgücü yetiştirmek açısından önemine vurgu yaptı.

ATO Başkanı Gürsel Baran eleman bulamadıklarını söyledi

ATO Başkanı Baran, iş dünyasının eleman bulma konusundaki zorluklarına değinerek, özellikle bazı mesleklerin gençlerin ilgisizliği nedeniyle yok olma tehlikesiyle karşı karşıya olduğunu belirtti. Ayrıca, çalışacak nitelikli eleman bulunamamasının reel sektörün en büyük sorunlarından biri olduğunu ifade etti.

Turizm sektörünün her geçen gün büyüyen ve gelişen bir alan olduğunu belirten Baran, gençlerin bu alanda eğitim alarak sektöre yeni fikir ve girişimlerle katkı sağlayabileceklerini söyledi. Baran, gençlere başarılı olmanın yolu olarak işlerini sevmeleri ve tutkuyla yapmaları gerektiği tavsiyesinde bulundu.

Etkinlik kapsamında firma stantlarını ve okulun mutfak çalışma alanlarını ziyaret eden Baran, gençlerle etkileşimde bulundu. Programa, Gölbaşı Kaymakamı Erol Rüstemoğlu, Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Fulya Bayraktar ve Prof. Dr. Kürşat Göktürk, Ankara İl Kültür ve Turizm Müdürü Ali Ayvazoğlu, Gölbaşı İlçe Millî Eğitim Müdürü Serap Yılmaz, ATO Şehir Tanıtımı ve Kalkınması Özel İhtisas Komisyonu Başkanı Birol Akman ile Tiyatro Sanatçısı Bekir Aksoy, akademisyen ve öğrenciler de katıldı.

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler