Sosyal Medya

Borsa

Ziraat Yatırım’dan, ‘Borlease Otomotiv’ Toplantı Notları

2013 yılında kurulan Şirket, bireysel ve kurumsal müşterilerine uzun vadeli operasyonel filo kiralama hizmeti ve kısa dönem araç kiralama hizmeti vermektedir...

Ziraat Yatırım’dan, ‘Borlease Otomotiv’ Toplantı Notları

Borlease Otomotiv ile gerçekleştirdiğimiz toplantıya yönelik notlar aşağıdadır:

2013 yılında kurulan Şirket, bireysel ve kurumsal müşterilerine uzun vadeli operasyonel filo kiralama hizmeti ve kısa dönem araç kiralama hizmeti vermektedir. Ayrıca Şirket, filo yönetim hizmeti, araç bakım ve tamir hizmeti ve yakıt yönetim hizmeti de sağlamaktadır. Kısa süreli araç kiralama hizmetlerini 2019 yılında işbirliğine gittiği Sixt Rent a Car markasının Türkiye temsilcisi olarak yürüten Şirket, uzun vadeli operasyonel kiralama hizmeti ise kendi adı altında yürütmektedir.

2023’ün üçüncü çeyreği itibariyle 7.660 araç park yönetimi yapan Şirket’in gelirleri iki çatı altında toplanmaktadır. Uzun dönem ve kısa dönem kiralama gelirleri ve ikinci el satış gelirleri şirketin ana gelir kaynaklarını oluşturmaktadır. Ağırlıklı olarak kısa dönem kiralama hizmeti veren Şirket, bu yüzdesel dağılımın 10 bin araca kadar %60 kısa dönem – %40 uzun dönem  oranında oluşmasını hedeflemektedir. Kısa dönem araç kiralama pazarı uzun dönem araç kiralama pazarına göre daha küçük olduğu için bu pazarda doygunluğa ulaşılmasıyla uzun dönem filo kiralama hizmetine yönelmeyi planlamaktadır.

Halihazırda Türkiye’de 22 kurumsal şube ve 9 alt bayi ile hizmet veren Şirket yapım aşamasında olan şubelerin yanı sıra ve potansiyel lokasyon arayışlarına da devam etmektedir. Kendisini fiyatlama ve hizmet açısından orta üst segmente yerleştiren Şirket, Sixt markasının tanınırlığı ve gücünden faydalanmaktadır. Bayilerle yapılan anlaşmalar ise kiralama hasılatı üzerinden yüzdesel paylaşım şeklinde gerçekleşmektedir. Şirket yetkilileri 2024 yılında 10 alt bayilik daha verileceğinin planlandığını belirtmişlerdir. Bu alanda yapılan anlaşmalarda seçilen kişiler genel olarak büyük yerel oyunculardır. Şirket bu yolla alt bayilik tarafında iş ortağı riskini elimine etmektedir.

Kısa vadeli araç kiralama hizmetinde havaalanı ofislerinin payı %72,2 olarak gerçekleşmiştir. KPMG’nin 2022 yılında yayımladığı rapora göre havaalanı yolcu trafiğinin %18 YBBO ile büyümesi beklenmektedir. Sektörün ise 2023 – 2028 yılları arasında yaklaşık %22,3 yıllık bileşik büyüme oranı göstermesi beklenmektedir. Şirket’in Türkiye’nin ve Dünya’nın en büyük havalimanlarından biri olan İstanbul Havalimanı’nda da bir şubesi bulunmaktadır. Toplamda ise 14 havalimanında faaliyet gösterilmektedir. Sektörde yaz ayları ve bayramlar en yoğun ve kiralama gelirlerinin yüksek olduğu dönemler olarak yaşanırken kış mevsimi yaz aylarına görece daha sakin geçmektedir.

 

Raporun Ayrıntılarına Buradan Ulaşabilirsiniz

 

Yasal Uyarı

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

 

Ziraat Yatırım

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler