Sosyal Medya

Politika

Trump’ın adaylığı kesinleşti: ABD tarihinin en dikkat çekici adayı olacak!

Donald Trump, ABD Başkanlığı için Kasım ayında gerçekleşecek seçimde Cumhuriyetçi Parti'nin adayı olma yolunda önemli bir adım attı. Georgia, Mississippi ve Washington eyaletlerini kazanarak, Cumhuriyetçi Parti'nin adayı olmak için gereken 1.215 delege barajını aşmayı başardı.

Trump’ın adaylığı kesinleşti: ABD tarihinin en dikkat çekici adayı olacak!

Temmuz ayındaki Cumhuriyetçi Ulusal Kongresi’nde adaylığını resmen kabul edecek olan Trump, bu aşamada hem başkan adayı hem de hüküm giymiş bir suçlu olarak dikkat çekici bir konumda olabilir. Trump’a yönelik dört ayrı ceza soruşturması devam ediyor ve ilk duruşması, bir porno oyuncusuna yapılan ödemeleri konu alan soruşturma, 25 Mart’ta New York’ta başlayacak.

Foreks’in aktardığına göre, Salı gecesi destekçilerine gönderdiği bir videoda Trump, kasım ayındaki seçimi iple çektiğini belirterek, “Şimdi zafere gitmeliyiz çünkü ülkemizin başı ciddi belada” dedi. Sınır güvenliği ve ekonomi konularında şikayetlerde bulundu ve ABD’nin dünya sahnesindeki saygınlığının azaldığını iddia etti.

Trump, “Bu akşam, geçen hafta ve önceki haftalardaki muazzam başarı için herkese teşekkür etmek istiyorum. Ancak daha da önemlisi, Joe Biden’ın kötü yönetimini ve ülkemiz tarihindeki en kötü başkanı yenmek için çalışmaya başlamalıyız” şeklinde konuştu.

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler