Sosyal Medya

Politika

Son anket İmamoğlu ve AKP’nin muhtemel adayını karşılaştırdı! Sonucu kararsızlar belirleyecek

ORC Araştırma, Cumhur İttifakı'nın adayının henüz belirlenmediği bir ortamda, İstanbullulara kime oy vereceklerini sordu.

Son anket İmamoğlu ve AKP’nin muhtemel adayını karşılaştırdı! Sonucu kararsızlar belirleyecek

ORC Araştırma, Cumhur İttifakı’nın adayının henüz belirlenmediği bir ortamda, İstanbullulara kime oy vereceklerini sordu.

 

31 Mart’ta gerçekleşecek olan yerel seçimler, siyasetin merkezinde önemli bir konu haline geldi, özellikle de İstanbul’daki rekabet açısından. Henüz resmi bir açıklama olmamakla birlikte, AKP’nin İstanbul adayının eski Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum olacağı konuşuluyor. Şu ana kadar AKP lideri Erdoğan, 7 Ocak’ta İstanbul adayını duyuracaklarını belirtti.

CHP ise İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için Ekrem İmamoğlu’nu aday olarak göstermeye kararlı. Bugün düzenlenen tanıtım toplantısında İmamoğlu, “31 Mart 2024’te sizlerin iradesiyle İstanbul’u yeniden kazanacağız. Göreceksiniz, ikinci dönemimizde çok daha büyük işler başaracağız” ifadelerini kullandı.

 

Araştırma şirketleri de İstanbul seçimlerini yakından takip ediyor. ORC Araştırma, Cumhur İttifakı’nın adayının henüz belirlenmediği bir ortamda, İstanbullulara kime oy vereceklerini sordu. 25 Aralık 2023 – 3 Ocak 2024 tarihleri arasında gerçekleştirilen ankette, 5100 kişiyle yüz yüze görüşme yöntemi kullanıldı. Ancak dikkat çeken nokta, kararsız seçmenlerin oranının önemli bir yer tutması.

 

Anketin sonuçlarına göre, “İstanbulluların Büyükşehir Belediye Başkanlığı için 2’li Yarışta Oy Verme Tercihleri” şu şekilde oluştu:

  • Ekrem İmamoğlu: %40,8
  • Cumhur İttifakı (AKP Adayı): %40,2
  • Kararsızım-Adaylara Bağlı: %19,0

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler