Sosyal Medya

Politika

Seçim yasakları başladı

31 Mart Pazar günü gerçekleştirilecek Mahalli İdareler Genel Seçimleri öncesinde, seçim yayın yasakları başladı. Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) belirlediği karara göre, oy verme gününden önceki son 24 saat içerisinde herhangi bir partinin veya adayın siyasi reklamı yayınlanamayacak.

Seçim yasakları başladı

YSK’nın kararına göre, Radyo ve Televizyonların Kuruluş ve Yayın Hizmetleri Hakkında Kanun’un 31’inci maddesi uyarınca yayın yasakları bu gece yarısından itibaren başladı ve oy verme günü olan 31 Mart Pazar günü YSK tarafından açıklanacak saate kadar sürecek.

Bu süre zarfında televizyon, radyo ve diğer yayın organları tarafından siyasi reklam, seçim ve seçim sonuçları ile ilgili haber, tahmin ve yorum yapılması yayın yasağı kapsamında sayılacak.

Adayların propaganda faaliyetleri ise yayın organlarında yarın saat 18.00’e kadar devam edebilecek. YSK’nın kararları doğrultusunda, Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) da yayın hizmet sağlayıcı kuruluşlara uyarıda bulunarak, siyasi reklamların saat 23.59’dan seçim gününe kadar yayınlanmasının yasak olduğunu ve 30 Mart Cumartesi günü saat 18.00’e kadar seçime katılan siyasi partiler ile adayların sözlü, yazılı ve görüntülü propaganda faaliyetlerini yayınlayabileceklerini bildirdi.

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler