Sosyal Medya

Piyasa

Yatırımcının dikkatine: Kritik bir haftaya girildi! Borsa, dolar, altın, bitcoin, euro ve gümüş ne olacak?

Ekonomistler, önemli gelişmelerin tahmin edildiği bu haftaya dair uyarılarda bulundu. Dolar, euro, borsa, altın, gümüş ve Bitcoin sahipleri için kritik önem taşıyan bu hafta uzmanlar sert dalgalanmaların yaşanabileceğine öngördü.

Yatırımcının dikkatine: Kritik bir haftaya girildi! Borsa, dolar, altın, bitcoin, euro ve gümüş ne olacak?

Para piyasalarındaki tahminleri özetleyen analistler, borsada hissesi bulunanların bu hafta dikkatli olmalarını önerdi. Dolar, euro, altın, gümüş ve bitcoin fiyatlarıyla ilgili merak edilen soruların yanıtlarını arayan yatırımcılar için, haftanın tahminleri ise şöyle sıralandı:

BİST100 ENDEKSİ:

Borsa İstanbul’da geçtiğimiz haftayı 9 bin 97 puan seviyesinden kapanış yapan BIST100 Endeksi için, analistler 8 bin 900-9 bin 50 puan aralığını takip etmeyi önerdi. 8 bin 750 puanın destek seviyesi olarak belirlendiği haftada, yatırımcılar bant aralıklarına dikkat etmeliler.

DOLAR/TL KURU:

Dolar/TL kuru, 31,40 lira seviyesinden haftaya başladı. Analistlerin beklentisi, Mart ayında 32 liraya doğru bir hareketlenme yaşanabileceği yönünde. 32,25 lira direnci ise izlenmesi gereken bir diğer önemli seviye olarak belirtildi.

EUR/USD PARİTESİ:

Euro/Dolar paritesi 1,0844 seviyesinde bulunuyor. Analistlere göre, bu hafta 1,0750-1,09 aralığı izlenmeli. Yıl içinde hedeflenen 1,12-1,15 seviyelerine doğru ilerlerken, euro tercih edilen bir para birimi olarak öne çıktı.

ONS ALTIN (XAU/USD):

Altın, 2 bin 81 dolar seviyesinden haftaya başladı. Analistler, 2 bin 60-2 bin 90 dolar aralığını takip ederken, 2 bin 350 doların hedef olarak belirlendiğini ifade ediyor. Düşüşlerin alım fırsatı olarak değerlendirildiği belirtilirken, yatırımcılara sabırlı olmaları önerildi.

GRAM ALTIN:

Gram altın, serbest piyasada 2 bin 200 liraya yükselerek rekor tazelemeye devam ediyor. Analistler, her düzeltmeyi alım fırsatı olarak görmeye devam edeceklerini belirtti. Bu hafta 2 bin 150-2 bin 250 lira aralığının takip edilmesi gerektiği vurgulandı.

ONS GÜMÜŞ (XAG/USD):

Gümüş, 23,06 seviyesinden haftaya başladı. Analistler, 24 dolar seviyesini hedef olarak belirlerken, düşüşleri alım fırsatı olarak görmeyi sürdürüyorlar. Gümüşün performansında umutlu bir bekleyişin devam ettiği ifade edildi.

GRAM GÜMÜŞ:

Gram gümüşte hedef 25 lira seviyesi olarak belirlenirken, düşüşlerin alım fırsatı olarak değerlendirildiği bildirildi. Yıl içinde 32 lira öngörüsüne vurgu yapılırken, gümüşün altına kıyasla rasyo nedeniyle cazip olduğu kaydedildi.

BITCOIN (BTC):

Bitcoin, 63 bin dolar seviyesinin üzerinde geziniyor. Analistlere göre, 55-65 bin dolar aralığı yakından takip edilmeli ve sert geri çekilmelere karşı hazırlıklı olunmalıdır. Hızlı yükselişin ardından yaşanabilecek düzeltmelere karşı dikkatli olunması tavsiye edildi.

NOT: Yatırım tavsiyesi değildir. Yatırımlarınız için profesyonel yardım almanızı öneriyoruz.

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler