Sosyal Medya

Piyasa

YENİLEME: Şimşek “Benden para istemeyin, para yok” deyip vergi artış planını anlatmış

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in TOBB’da gerçekleştirdiği görüşmelerin ayrıntıları ortaya çıktı. Şimşek, seçimden sonra kimsenin kendisine kredi veya finansal…

YENİLEME: Şimşek “Benden para istemeyin, para yok” deyip vergi artış planını anlatmış

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in TOBB’da gerçekleştirdiği görüşmelerin ayrıntıları ortaya çıktı. Şimşek, seçimden sonra kimsenin kendisine kredi veya finansal kolaylık için gelmesini istemediğini belirterek, “Zorlanacaksınız, zaten bunu size açıkça söylüyorum ama benden bir şey istemeyin… 2024 yılında kimse bana bir şey istemek için gelmesin, para yok” demiş.

 

10 Haber yazarı Erdal Sağlam, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nde (TOBB) gerçekleştirdiği görüşmelerle ilgili edindiği bilgileri yazdı.

Şimşek, oda başkanlarına “2024 yılında kimse bana bir şey istemek için gelmesin, para yok” demiş. Neden enflasyonla mücadele edilmesi gerektiğini, bunun için sıkıntıların çekilmesi gerekeceğini anlatan Şimşek’e TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu, ‘2001 yılında olduğu gibi uygulayacağınız enflasyonla mücadele programına tam destek vereceğiz’ yanıtını vermiş.

Sağlam, toplantı hakkında konuştuğu oda başkanlarının kendisine “Adam çok kararlı, haklı da… Enflasyonu kesinlikle yenmek gerekiyor ve başka çare olmadığını açıkça görüyoruz” dediğini aktardı.

Yine kaydedilenlere göre Şimşek, “Otoyoldu, havaalanıydı böyle yatırımları yeterince yaptık, bir süre yeni yatırım olmayacak. Sadece altyapı yatırımı olarak organize sanayi bölgelerini limanlara bağlamak için planlanan demiryolu hatlarını yapacağız” diye konuşmuş.

Kurlar gerekirse müdahale edeceğiz

İş insanlarıyla da bir araya gelen Şimşek’in değerlendirmelerinde özellikle kur ve vergi artışlarına ilişkin unsurlar ön plana çıktı.

Daha önce kullandıkları kredilerle döviz aldığı tespit edilenlerin yakından takip edileceğini vurgulayan Şimşek, bunlara karşı yaptırım uygulanacağı, ucuz kredi döneminin bittiği mesajını verdi.

ÖTV ve KDV’de artış sinyali

Vergi kalemlerine yönelik de çeşitli düzenlemeler yapılacağını kaydeden Mehmet Şimşek, gelir vergisi oranlarında herhangi bir değişim olmayacağı ancak bazı ÖTV kalemlerinde artış olabileceğini aktardı. Buna karşılık KDV kalemlerinde ise oransal artış yerine, düşük oranlı KDV’ye tabi ürünlerin bir üst kademeye yaklaştırılması yönünde düzenleme yapılabileceği sinyallerini verdiği vurgulanıyor.

Şimşek,  son dönemlerde artan beklentilere karşın, yeni bir stok ve kasa affı olmayacağının altını çizdi.

“YTAK kredileri artarak devam edecek”

TOBB bünyesindeki oda ve borsa başkanlarıyla da bir araya gelen Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in en az 1 milyar liralık yatırım öngören projeler için kullandırılan Yatırım Taahhütlü Avans Kredilerinin artarak devam edeceğini söylediği öğrenildi. Bu toplantıda oda başkanlarını Bakan Mehmet Şimşek’e uygulanan politikalar için tam destek verdiği bildirildi.

 

 

 

halktv.com.tr

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler