Sosyal Medya

Para-banka-finans

Rıdvan Baştürk: Dolar, Euro ve altında trade fırsatları var mı?

Küresel bazda herhangi bir veri akışının olmadığı haftada piyasalarda oldukça hacimsiz, yatay hareketler izliyoruz. Geçen hafta Fed ve ABD istihdam…

Rıdvan Baştürk: Dolar, Euro ve altında trade fırsatları var mı?

Küresel bazda herhangi bir veri akışının olmadığı haftada piyasalarda oldukça hacimsiz, yatay hareketler izliyoruz. Geçen hafta Fed ve ABD istihdam verileriyle yüksek oynaklık yaşamıştık. Bu hafta ise kısa bantlar dahilinde hareketler izliyoruz.

 

Gelecek hafta ABD’den gelecek olan enflasyon verileriyle birlikte piyasalarda oynaklık yeniden artacaktır. Mevcut sakin piyasada teknik seviyelerin takibi önemli bir hale geldi. Bant hareketleri yaşandığı için trade fırsatları da ön planda. Bugünkü yazımızda piyasanın ana enstrümanlarından olan EURUSD ve ons altının teknik görünümlerini inceleyeceğiz.

EURUSD… Paritede son aylarda kabaca 1.09 ile 1.06 seviyeleri arasında dalgalanma izliyoruz. Benim buradaki görüşüm uzun süredir yükselişlerin satış fırsatı vermesi yönünde. Parite ne zaman yukarı yönde bir hareket yapsa satış fırsatlarının geldiğini görüyoruz. Özellikle ECB’ye yönelik faiz indirim beklentilerinin yüksek olması pariteyi genel resimde baskı altında tutuyor.

Teknik açıdan 1.0800/1.0840 bandı izlediğim kritik direnç bölgesi. Bu böğle altında kalındığı sürece görünümün aşağı yönde sürmesini bekliyorum. Geri çekilmelerde 1.0670 ve 1.0600 kademeli destek olarak izlenmelidir. Mevcut bant hareketinin bir süre daha devam etmesini bekliyorum.

Ons altın… Son olarak İran-İsrail gerginliğiyle birlikte 2400 doların üzerini gören ons altın, bu gerginliğin azalması hatta arka planlarda kalmasıyla birlikte 2300 doların altını test ettikten sonra bir dengelenme yaşıyor. Burada da bir bant hareketinden söz edebiliriz. Kabaca 2350 ile 2280 arsında gelgitler mevcut. Bu bant takip edilerek trade fırsatlarına bakılabilir.

Teknik açıdan 2300 ve 2280’e doğru yaşanabilecek düşüşlerde alım fırsatları oluşuyor. Yukarıda ise 2330 ve 2350 önemli dirençlerimiz. Bu seviyelerden ise satış fırsatlarının geldiğini görmekteyiz. Burada bir yön aramak yerine mevcut bant sınırları takip edilerek iki yön de fırsatlar değerlendirilebilir.

bigpara.hurriyet.com.tr

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler